Biletele de tren s-au scumpit de marţi cu 8,8%, şi la CFR Călători, şi la cei cinci operatori privaţi

Slider Special

CFR Călători anunţă că tarifele din transportul feroviar public de călători sunt actualizate prin majorarea cu indicele de inflaţie de 8,8%, începând chiar de marţi, 12 decembrie 2023. Actualizarea tarifelor se aplică de către toţi cei şase operatori feroviari, unul – societate naţională şi alţi cinci operatori feroviari privaţi.

”Conform comunicării Autorităţii pentru Reformă Feroviară şi a prevederilor art. 17 din H.G. nr. 1453 /2022 pentru aprobarea contractelor de servicii publice pentru perioada decembrie 2022 – 11 decembrie 2032 în transportul feroviar public de călători care prevede că: ,,tarifele stabilite prin ordin al ministrului şi infrastructurii se actualizează anual cu indicele de inflaţie stabilit de Institutul Naţional de Statistică la data de 1 octombrie.”, tarifele de deservire generală din transportul feroviar public de călători vor fi actualizate prin majorarea cu indicele de inflaţie de 8,8%, începând cu data de 12.12.2023”, anunţă CFR Calatori.

Actualizarea tarifelor se aplică de către toţi cei şase operatori feroviari, unul – societate naţională şi alţi cinci operatori feroviari privaţi.

”Această actualizare raportată la indicele de inflaţie, conform prevederilor impuse de legislaţia în vigoare, vine în sprijinul echilibrării activităţii economice a tuturor operatorilor de transport feroviar de călători din România pe fondul creşterii preţurilor la diferite materiale cu pondere mare în activitatea de transport feroviar: combustibil, energie, piese etc”, precizeaza compania de stat.

Facilităţile de călătorie acordate de CFR Călători până în prezent sunt valabile în continuare şi după aplicarea prevederilor H.G., menţinându-se principiile de protejare a călătorilor care utilizează frecvent trenurile de persoane, prin continuarea acordării de reduceri de până la 50% din tariful integral la abonamentele destinate navetiştilor, a reducerii 90% la abonamentele şi biletele pentru studenţi, a gratuităţii la abonamentele şi biletele pentru elevi.

 

De asemenea se vor menţine şi ofertele comerciale ale CFR Călători prin care se acordă reduceri tarifare, ca de exemplu: reducere de până la 10% din tariful de transport la cumpărarea cu anticipaţie de peste 11 zile, de 10% reducere din tariful de transport pentru călătoria dus-întors etc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *