Grindeanu a anunțat când se inaugurează tronsonul Chețani-Câmpia Turzii. Vom putea circula de la Cluj la Mureș direct pe autostradă!

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat vineri, după vizita la obiectivul de infrastructură rutieră Autostrada Transilvania – secţiunea Cheţani-Câmpia Turzii că joi în 21 decembrie tronsonul va fi dat în folosință, conform news.ro/

Asta înseamnă că de la Gilău, lângă Cluj până la Târgu Mureș se va putea călători pe autostradă. Antreprenorul a fost Strabag.

Ministrul Transporturilor a declarat că cei de la Strabag aveau termen să finalizeze acest tronson în august 2024. ”Asta înseamnă cu opt, nouă luni mai repede, felicitări, este un lucru care trebuie subliniat. Acest tronson în sfârşit acoperă bucata lipsă dintre Târgu Mureş şi Cluj, e un lucru important pentru zonă, undeva în septembrie noi am mai dat drumul la un tronson de pe Autostrada Transilvaniei, de la Nuşfalău”, a precizat Grindeanu.

Secțiunea Chețani-Câmpia Turzii are 15,7 km.

El a menţionat că ”lucrurile sunt pe drumul corect”. ”Ne-am asumat noi şi echipa de la CNAIR ca până la sfârşitul anul viitor să dăm drumul la cel puţin 250 de km de autostradă şi drum expres, un lucrru absolut realizabil, dar acest lucru nu se poate face doar de noi, mai lipsesc sau ar trebui să fie încă două componente, pe de o parte de la Guvern, să avem finanţare şi am avut şi avem şi în noul buget, e record bugetul la Transporturi pentru anul 2024. Asta nu înseamnă că e destul, pentru că noi de fiecare dată cerem tot mai mult. La CNAIR s-a dublat. S-a dublat şi la Transporturi, faţă de 2021 când s-a preluat acest minister de către noi. În al doilea rând trebuie să avem companii serioase, cum este şi această asociere, ca să se înscrie în termenele asumate prin contract”, a spus ministrul Transporturilor

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *