Deca, după ce un perete al internatului Liceului „Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc s-a prăbuşit: Trebuie să clarificăm statutul clădirii

Politica nationala Slider

Ministra Educaţiei Ligia Deca a declarat, după ce un perete al internatului Liceului „Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc s-a prăbuşit, iar trei elevi, cu vârste între 15-17 ani, scoşi de sub dărâmături, că trebuie mai întâi clarificat statutul acestei clădiri, dacă ea era încadrată la imobil cu risc seismic şi care erau planurile pentru consolidarea ei. ”Din nou, aşa ceva nu trebuie să se mai întâmple”, a afirmat Deca.

”Vă promit că Ministerul Educaţiei va face tot ceea ce ţine de instituţie pentru ca să primească ajutorul de care vor avea nevoie în zilele următoare. Avem, sigur că da, acea listă a clădirilor în risc seismic  pe care Ministerul Educaţiei o publică şi o actualizează pe site-ul Ministerului, ultima actualizare a fost făcută în luna octombrie, tocmai pentru a asigura părinţilor şi tuturor celor interesaţi acces neîngrădit la riscul seismic pe care o clădire cu scop educaţional îl poate avea, responsabilitatea fiind în dreptul celor care administrează clădirea, autorităţile publice locale”, a afirmat, luni seară, Ligia Deca.

Întrebată dacă ştie cât de veche era clădirea care s-a prăbuşit parţial, Deca a răspuns că nu are aceste date.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *