Consiliul Județean a anunțat finalizarea ”Județul Cluj – Smart Territory”. Vezi cum poți depune un document într-un minut

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Consiliul Județean a anunțat astăzi, 27 decembrie, într-o conferință de presă, fazarea Proiectului intitulat ”Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în Județul Cluj”.

”E un proiect dificil, problema principală e semnătura digitală, cetățenii nu vor plăti 100 lei pentru semnătura digitală așa că Consiliul Județean le-a venit în întâmpinare, am făcut contract cu o firmă și acum se pot elibera semnături digitale la 1 leu, mai ieftin ca un bilet de troleu. La fel am digitalizat în comun cu Agenția Națională de Cadastru, o chestiune unică în țară, avem acces la baza lor de date. E o economie de bani pentru cetățeni, deci vrei un extras de cont de la ANCIPI nu te mai costă nimic, că avem protocol comun cu ANCPI. Acum tot fluxul se poate genera online, tot acest parcurs, faci un cont și accesezi apoi”, a spus Claudiu Salanță, arhitect șef al județului.

36 la sută din cereri sunt depuse de cetățeni online, a mai anunțat Claudiu Salanță.

”De asemenea, s-a infiintat in aplicatie un Atlas Teritorial unde poți vedea stadiul actelor. S-a creat o facilitate numită zonă de interes, unde poți să o parcelezi, unde te intereseaza. Cine o accesează, tuo o vezi dacă s-a depus o cerere de la cineva si iti vine un mail si vezi cine e interesat sau de ce”, a mai spus Salanță. ”Totul e la un click distanță”, a mai adăugat arhitectul-șef al județului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *