Cum crede Adrian Papahagi că va fi anul electoral 2024

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider
Intelectualul conservator clujean Adrian Papahagi, ex-PMP, crede că în anul electoral 2024 USR se va transforma în adevăratul partid liberal ca alternativă la PNL.
 
”In 2024-2028, USR și aliații săi vor deveni adevăratul partid liberal (pro-business, taxe mici, occidentalizare, anticorupție, atlantism etc.).
 
PNL va trebui să devină un partid mai degrabă conservator/creștin-democrat (cum e măcar pe hârtie PPE), dacă vrea să supraviețuiască. Concurența USR pe zona liberală și a AUR pe cea naționalistă va fi dură, iar alianța cu PSD erodează doar PNL, nu și PSD.
 
USR nu poate veni în 2024 cu un mesaj creștin sau conservator: nu i-ar crede nimeni. AUR nu poate veni cu un mesaj civilizat, moderat, atlantist și eurofil, căci nu-i mai votează electoratul lor. PNL trebuie deci să combine cum poate valorile creștin-democrate, prudența conservatoare, euro-atlantismul și atașamentul față de interesul național.
 
Credibilitatea PNL e reprezentată azi mai ales de buni administratori, ca Boc și Bolojan, care au știut să combine modernizarea și buna guvernare locală cu respectul, prudența și moderația ardelenească, în spiritul unui bun simț creștinesc neafișat, dar identificabil.
Sigur, acestea sunt deziderate. Vom vedea ce va fi.”, a scris acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *