Israel-Hamas/ Hezbollah anunţă că a lansat zeci de rachete împotriva unei baze militare din nordul Israelului

Politica externa Slider

Mişcarea şiită libaneză Hezbollah a anunţat că a lansat sâmbătă zeci de rachete împotriva unei baze militare din nordul Israelului, prezentând acest atac drept primul răspuns la uciderea numărului doi al Hamas într-o lovitură israeliană la periferia sudică a Beirutului, relatează AFP şi Reuters citat de News.ro.

„Ca parte a răspunsului iniţial la asasinarea marelui lider Saleh al-Arouri (…), rezistenţa islamică (Hezbollah) a vizat baza militară de observare şi control aerian din Meron cu 62 de rachete de diferite tipuri”, a declarat mişcarea pro-iraniană într-un comunicat.

Numărul doi al grupării islamiste palestiniene Hamas, Saleh al-Arouri, a fost ucis marţi seară într-un atac aerian israelian în suburbiile capitalei libaneze Beirut.

Saleh al-Arouri şi alte şase persoane au murit în atacul efectuat cu o dronă care a ţintit biroul Hamas de la periferia sudică a Beirutului.

Hamas, Hezbollah şi guvernul libanez au acuzat Israelul, iar un oficial american al apărării a declarat miercuri că a fost vorba într-adevăr de o „lovitură israeliană”.

Israelul nu şi-a asumat responsabilitatea pentru această lovitură, prima în apropiere de Beirut de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas-ul palestinian pe 7 octombrie.

Armata israeliană a raportat sâmbătă dimineaţă că aproximativ patruzeci de tiruri de rachete au fost lansate din Liban către regiunea Meron, adăugând într-un comunicat că forţele sale au lovit ca ripostă o celulă responsabilă pentru unele dintre aceste atacuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *