Președintele AUR, George Simion, atac dur la Boc și Tișe. ”Ne vom constitui în opoziția locală. La Cluj nu există nici măcar schimb de idei. Vizăm grup de consilieri AUR de 7-9 persoane„

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Președintele AUR Cluj, George Simion, a susținut astăzi la sediul partidului, o amplă conferință de presă. Însoțit de deputatul de Cluj, Alin Coleșa, de soția acestuia, medic stomatolog și de candidatul clujean la europarlamentare, Avram Fițiu, Simion a abordat teme naționale și locale. 

El a reiterat, pentru început, ce a spus și zilele trecute legate de greva spontană a transportatorilor și fermierilor,  că AUR ”susține” în Parlament (deși e vacanță parlamentară, sic) greva. 

Apoi a trecut la problemele municipiului Cluj-Napoca pe care le-a criticat tare. El a lansat un atac dur la adresa primarului Boc și a președintelui Consiliului Județean, Alin Tișe, ambii liberali, dar mai ales al proiectelor ”fantomă” numite de el Centura Metropolitană și Metrou. 

”Am văzut că primarul este foarte prezent pe social media, în special pe Instagram, cu filmulețe simpatice. Am văzut și că municipiul are un buget foarte mare dar când mă uite la proiectele Clujului, ale lui Boc, asumate de el, nu de mine, văd că totul e o minciună, o poveste, că totul e gripat, centura, metroul promise, expropierile pentru ele sunt o poveste. Boc nu are în Cluj opoziție, aici toată lumea tace, în afara unei consiliere locale de la PSD care e singura voce în Consiliul local, ok, știm ce face PSD la Cluj, un blat cu PNL, dar ea e singura voce (se referă la consiliera locală Anca Ciubăncan n.r.). Este foarte puțin pentru democrație. Îi cer primarului termene ferme, să facă 4 stații de metrou anul acesta dacă nu demisia”, a tunat Simion.

Simion a atacat și autonomia universitară în baza căreia se organizează alegerile în universități, și a criticat faptul că la Cluj rectorii nu au contracandidați, asa cum s-a intâmplat la UMF sau UBB, unde s-a concurat sau se va concura singur pe loc.

Întrebat dacă candidează la primărie acesta s-a eschivat și a spus că nu a luat o decizie deși a catalogat Clujul ca ”județ de suflet, judeș iubit unde voi reveni tot mai des inclusiv cu vizite pe teren”. El a criticat dur si situatia din Comuna Florești, unde a spus ca e la fel derea situația ca și în Cluj-Napoca, cu drumuri de Ev Mediu, trafic nebun și dezvoltare complet haotică. Acesta nu a avansat un nume de candidat pentru locale la Florești.

De asemenea, întrebat de Clujul Politic pe câți consilieri locali mizează la Cluj-Napoca la localele din toamnă, Simion a răspuns că ”vrem să scoatem un grup de 7-9 consilieri”.

Întrebat de site dacă candidează la prezidențiale acesta a spus că AUR va anunța candidatul la o săptămâna după europarlamentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *