Iohannis, despre comasarea alegerilor: Ştiu că există o discuţie în coaliţie, este legitimă, fiindcă patru rânduri de alegeri, într-o jumătate de an, este foarte greu de gestionat. Ar fi bine să se ia o decizie cât se poate de repede

Politica nationala Slider

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, despre comasarea alegerilor, că ştie că există o discuţie în coaliţie şi este legitimă, fiindcă patru rânduri de alegeri, într-o jumătate de an, este foarte greu de gestionat, informează News.ro.

El a precizat că afi bine să se ia o decizie cât se poate de repede.

”În ce priveşte alegerile, eu ştiu că există o discuţie în coaliţia de guvernare pentru a găsi soluţii. Discuţia este legitimă, fiindcă patru rânduri de alegeri, într-o jumătate de an, practic din iunie până în decembrie, este foarte foarte greu de gestionat, şi atunci, ar fi o soluţie ca anumite alegeri să fie comasate, pentru a avea efectiv mai puţine rânduri de alegeri”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

”Cum va gestiona coaliţia aceste chestiuni, vom vedea, nu este o treaba preşedintelui să se implice în negocierile coaliţiei de guvernare pentru astfel de chestiuni, însă ar fi bine să se ia o decizie cât se poate de repede”, a mai spus şeful statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *