Premierul Ciolacu, după întâlnirea cu reprezentanţii mediului de afaceri: Firmele ne-au arătat, cu exemple, şi unde cred că lucrurile nu merg bine

Politica nationala Slider

Premierul Marcel Ciolacu a transmis, marţi după întâlnirile din ultimele două zile cu reprezentanţii mediului de afaceri că firmele româneşti nu sunt interesate deloc de comasare, ci de soluţiile pentru dezvoltare, conform news.ro.

Şeful Executivului a arătat că oamenii de afaceri au venit cu soluţii bine articulate pentru susţinerea producţiei interne, pentru a dezvolta învăţământul dual şi pentru a stimula companiile româneşti să exporte mai multă valoare adăugată şi le-au arătat, cu exemple, şi unde cred că lucrurile nu merg bine.

”Firmele româneşti nu sunt interesate deloc de comasare, ci de soluţiile pentru dezvoltare! Iar din dialogul de ieri şi de astăzi cu liderii mediului de afaceri din Româmia, patronatele din Concordia şi reprezentanţii IMM-urilor, au apărut idei valoroase care pot ajuta semnficativ economia românească”, arată premierul pe Facebook. 
 

Marcel Ciolacu precizează că ”oamenii de afaceri au venit cu soluţii bine articulate pentru susţinerea producţiei interne, pentru a dezvolta învăţământul dual şi pentru a stimula companiile româneşti să exporte mai multă valoare adăugată”.

 
 
”Bineînţeles, reprezentanţii mediului privat ne-au arătat, cu exemple, şi unde cred că lucrurile nu merg bine. Am stabilit, punctual, mecanisme de lucru pe domenii prioritare, care să producă rezultate concrete. Cred că acesta este cel mai necesar şi eficient tip de comasare de care are azi nevoie ţara: cel al energiei dintre stat şi mediul privat pentru a pune la un loc resursele şi proiectele de dezvoltare care să producă o creştere economică solidă pentru România”, a mai afirmat Ciolacu. 
 
Potrivit unui comunicat al Executivului, premierul Marcel Ciolacu a avut astăzi o serie de discuţii aplicate cu reprezentanţii Consiliului naţional al întreprinderilor private mici şi mijlocii din România (CNIPMMR).
 
”Dialogul a vizat provocările pe care firmele le întâmpină în activitatea lor, în special din perspectiva interacţiunilor cu instituţiile statului, şi propuneri de îmbunătăţire a acestora”, arată Guvernul.
 
Şeful Executivului a amintit noile măsuri fiscale aplicabile de la începutul anului şi a apreciat feed-back-ul primit din partea oamenilor de afaceri în legătură cu punerea lor în practică. 
”Firmele mici şi mijlocii reprezintă o componentă vitală a economiei româneşti şi întâlnirile periodice cu mediul de afaceri ne ajută să ajustăm măsurile guvernamentale cu aşteptările întreprinzătorilor. Ne propunem să nu mai avem în economie activităţi nefiscalizate, dar nu vrem să complicăm sau să îngreunăm viaţa oamenilor de afaceri şi pe linia aceasta se înscriu şi eforturile noastre de digitalizare a autorităţilor statului” a declarat premierul Ciolacu.
 
La rândul lor, reprezentanţii CNIPMMR au apreciat constanţa întâlnirilor avute cu primul-ministru şi cu reprezentanţii Guvernului şi faptul că au fost găsite împreună rezolvări la o mare parte din problemele întreprinzătorilor.
 
Din partea Guvernului, alături de premierul Marcel Ciolacu, au mai participat la discuţii vicepremierul Marian Neacşu, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Radu Oprea, şeful Cancelariei Prim-Ministrului, Mihai Ghigiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *