Deputatul USR Cluj Viorel Băltărețu este candidatul USR la Primăria Cluj-Napoca! +Vezi lista de consilieri locali propusă

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Adunarea Generală a USR Cluj a votat ieri candidatul pentru alegerilor locale pentru Primăria Cluj-Napoca, au declarat surse din formațiunea politică pentru Clujul Politic.

USR Cluj a inițiat un format de tip american, ”primaries”, unde au concurat mai mulți candidați interni. 11 la început din care au fost selectați 6 prin vot, apoi trei și acum ultimul candidat. Cel care îl va înfrunta pe Emil Boc și pe independentul Sabin Sărmaș.

Așa cum se aștepta, omul de afaceri Viorel Băltărețu (foto), președintele USR Cluj-Napoca și deputat USR Cluj a câștigat desemnarea internă cu 120 de voturi din aproximativ 240 din cei care au votat. El i-a învins pe it-istul George Trif și profesoara Mihaela Nia.

În cadrul procesului de votare online, deputatul Băltărețu a acumulat 51,7% din voturi, fiind urmat de Mihaela Nia, cu 29% și de George Trif, cu 19,3%. De asemenea, președintele USR Cluj-Napoca a fost preferatul clujenilor și în toate cele 3 runde de dezbateri.

Viorel Băltărețu a declarat:

„Sunt onorat de încrederea pe care clujenii mi-au acordat-o și conștient de responsabilitatea pe care o presupune această nominalizare. Viziunea mea pentru Cluj este a unui oraș unde fiecare voce contează și contribuie la direcția orașului.

Voi fi un primar care ascultă, nu insultă cetățenii. Voi fi un primar deschis la ideile care vin din societate pentru că până la urmă Clujul de azi a fost făcut prin muncă și energia clujenilor. Un primar bun pentru Cluj este acela care lasă orgoliile deoparte și valorifică fiecare idee bună, indiferent cine a propus-o. Împreună, vom lucra pentru un Cluj mai deschis, modern și european, un oraș al tuturor și pentru toți, indiferent unde ar locui.

Clujenii își doresc o schimbare la Primăria Cluj-Napoca. În aceste luni, am discutat cu mulți cetățeni și le-am ascultat problemele. În Cluj, există o nemulțumire acumulată în ultimii ani, ca un curent de adâncime ignorat de liderii actuali ai Clujului. Oamenii vor centura ocolitoare atât de mult întârziată, școli și grădinițe în cartiere, aer curat, urbanism cu respectarea legii, parcări, smart city adevărat – tot ce ține de dezvoltarea echilibrată a unui oraș modern.

O a doua realitate relevată de aceste alegeri e că USR e principala forță de opoziție din Cluj-Napoca, singura capabilă să livreze schimbarea dorită de clujeni. Avem o echipă unită, motivată, cu o bună cunoaștere a problemelor locale și care are soluții realiste și aplicabile pentru transformarea Clujului într-un oraș în care fiecare poate trăi în bunăstare.

PNL e trecutul orașului nostru. PNL nu poate mai mult. Dar Clujul poate. Și Clujul merită mai mult. Îi așteptăm pe toți cei care cred asta să ni se alăture.

Le mulțumesc colegilor care au participat în etapa finală a competiției interne, Mihaela Nia și George Trif, și echipei organizatoare. Împreună construim un Cluj pentru toți”

Imagine din ședința de ieri/USR Cluj Facebook/story

Lista de candidați la un post de consilier local la localele din 9 iunie îi cuprinde pe primele șase locuri:

Adriana Cristian

George Trif

Alexandra Oană

Ciprian Rus

Mihai Căzan ( USR tineret, consilier parlamentar al deputatului Băltărețu)

Paul Helmer (USR tineret)

De observat că unul din cei mai activi actuali consilieri local USR, inginerul Călin Groza nu se regăsește pe lista de viitori candidați, pentru că nu a mai candidat. De  asemenea și Radu Boloveschi, actual consilier local.  Un alt actual consilier local, Dinu Ionescu, se află pe lista de candidatură pentru locale dar cu șanse mici să mai prindă loc.

USR Cluj se află, teoretic, într-o alianță cu Forța Dreptei Cluj și PMP Cluj, dar, în mod ciudat, Forța Dreptei a anunțat oficial. vineri, 1 martie, că îl susține la primărie pe candidatul independent Sabin Sărmaș, încă deputat PNL Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *