Ludovic Orban: Nu pot să înţeleg cum de doi indivizi precum Ciucă şi Ciolacu, care sunt mai proşti decât prevede legea, cum e posibil ca aceşti indivizi să fie în capul trebii?

Politica nationala Slider

Preşedintele Forţa Dreptei, fostul premier Ludovic Orban, a criticat, sâmbătă, actuala guvernare care a modificat legislaţia pentru a stabili data alegerilor locale în aceeaşi zi cu alegerile pentru Parlamentul European şi a afirmat că România se confruntă cu un proiect anti-democratic.

Orban i-a criticat şi pe liderii PSD şi PNL, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, despre care a spus că ”sunt mai proşti decât prevede legea” şi că sunt ”slugi nătânge, nişte marionete, nişte prăpădiţi”.

”Suntem în faţa unui an extrem de important pentru România. Este un an electoral care nu seamănă deloc cu alţi ani electorali. De data asta România este confruntată din nou, după 34 de ani, cu un proiect anti-democratic în care două clanuri care funcţionează pe principii mafiote vor să pună piciorul în gâtul cetăţeanului român, să îi răpească libertatea, să îi răpească drepturile, să îi răpească până şi dreptul de a alege liber cine să conducă localitatea, judeţil, România Mie nu îmi vine să cred că după 34 de ani de la Revoluţie, un Guvern în România poate să îndrăznească să anunţe că modifică legislaţia electorală cu 3 luni de zile înainte de alegeri, fără nicio consultare publică, prin  ordonanţă de urgenţă, în condiţiile în care avem nu ştiu câte confirmări ale faptului că astfel de  tentative reprezintă clar o tentativă de fraudă electorală, o tentativă de  deturnare a votului cetăţenilor, o tentativă de a împiedica  exercitarea liberă a votului cetăţenilor”, a declarat Ludovic Orban, sâmbătă, la Conferinţa Forţa Dreptei Bucureşti.
 
Potrivit lui Orban, motivele prezentate pentru schimbarea datei alegerilor locale sunt ”gogomănii”.
 

”Ce propun aceşti fricoşi care tot ce pun la cale, o pun la cale din frică, din teama de oameni, din teama faptului că mai devreme sau mai târziu, revolta împotriva nesimţirii lor se va manifesta. Propun nişte lucruri absolut inacceptabile. Cu  trei luni înainte spun că data alegerilor va fi data de 9 iunie. Cum să iei o asemenea decizie? este o aberaţie. Evident, mandatul primarilor se termină începând cu 15 octombrie, de când au depus ei jurământul. Cum să faci alegeri cu 4 luni de zile înainte de expirarea mandatului primarilor, aleşilor locali în general? Ce motivaţie poţi să prezinţi în faţa opiniei publice? Cum să scrii într-un act normativ, în lista de motive, nişte gogomănii, nişte minciuni care nu au absolut niciun fel de legătură cu democraţia şi realitatea? Că de aia organizezi alegerile laolaltă, comasate, ca să îşi vină mai mulţi oameni la vot pentru asigurarea unei reprezentativităţi mai largi a României în Parlamentul European. Păi ce, dacă vin mai mulţi oameni la vot ne cresc numărul de europarlamentari? Tot 33 de europarlamentari avem. (…)”, a spus Orban.
 
Ludovic Orban mai spune că schimbarea datei alegerilor nu are nicio legătură cu extremismul.
 
”De ce vor ei să impună cetăţenilor români cânt să  vină la vot şi mai ales să îo oblige să vină la vot în 9 iunie şi pe cei care votează pentru aleşii locali şi pe cei care votează pentru Parlamentul European? Credeţi cumva că o fac aşa cum o declamă, ca  să lupte împotriva extremismului? Nu există minciună mai gogonată decţt asta. Vă spun eu că extremismul s-a cam dezumflat. Sigur că au atins un prag neaşteptat, dar în momentul de faţă exiact tot ce e umflat cu pompa… dacă vă aduceţi aminte de PRM după rezultatul extraordinar pe care l-au avut în anul  2000, până în 2004 s-au dezumflat exact ca un balon pe care îl umfli şi când îl laşi liber zboară în toate direcţiile”, a mai spus Orban.
 
Fostul premier este de părere că actualii guvernanţi se tem de Drepata Unită.
 
”Această decizie ticăloasă, nedemocratică, anticonstituţională, de a forţa ca românii să vină la  vot să îşi aleagă primarii, consilierii locali, preşedinţii şi consilierii judeţeni este luată din câteva motive perverse. primul şi cel mai important, este luată împotriva noastră, acesta este adevăratul motiv. Ei ştiu foarte bine că în primă fază am pus bazele doar a unei alianţe pentru alegerile pentru Parlamentul European, că suntem 3 formaţiuni politice distincte care puşi în faţa obligaţiei de a se pregăti pentru alegerile locale vor trebui să facă lucrul ăsta într-o lună de zile (…). Aceasta în condişiile în care ne vom confrunta cu 2900 de primari aparţinând PSD şi PNL, peste 30.000 de consilieri locali, sute de mii de angajaţi ai primăriilor din care jumătate sunt transformaţi în agenţi electorali, mai ales în mediul rural şi în oraşele mici (…)”, spune Orban.
 
Liderul Forţa Dreptei crede că ”este o bătălie aproape pierdută”, însă voinţa oamenilor liberi nu poate fi înfrântă, spune el.
 
”Este o bătălie care pare aproape fără speranţă. De asta au pus alegerile locale odată cu alegerile europarlamentare, ca să frâneze cât mai mult afirmarea ca alternativă politică la actualul mamut semi-mafiot PSD -PNL în alegerile pentru Parlamentul European. Cum? Foarte simplu, prin implicarea vătafilor, prin implicarea satrapilor din foarte multe comune, prin implicarea tuturor clienţilor lor într-o campanie în care nu contează că cineva apreciază sau nu PSD sau PNL, este adus cu arcanul la vot în faţa unor preşedinţi de secţii de votare puşi de Greblă, preşedinte la AEP (…)
V-am spus că lupta pare fără speranţă, dar ei nu sunt decât câteva sute de mii. Orice ar încerca să facă, nu pot să înfrângă voinţa oamenilor liberi. Noi suntem milioane de oameni liberi, de caracter care ne iubm ţara şi care nu ne vom lăsa călcaţi pe gât. Nu vom accepta să ne impună aceşti nenorociţi care vor să confişte viitorul României, să ne impună cum să votăm, pe cine să votăm şi mai ales cum să conducem România începând din 2024”, a declarat Orban.
 
De asemenea, Ludovic Orban i-a criticat pe preşedintele PSD, Marcel Ciolacu şi preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, despre care a spus că ”au fost puşi cu mâna de sforile trase din pădure în fruntea partidelor lor”.
 
”Nu pot să înţeleg cum de doi indivizi precum Ciucă şi Ciolacu, care sunt mai proşti decât prevede legea, mai puţin pregătiţi decât prevede legea, mai lipsiţi de talente politice decât prevede legea, cum e posibil ca aceşti indivizi să fie în capul trebii? Dragii mei, nu sunt ei în capul trebii, ei  sunt nişte slugi nătânge, nişte marionete, nişte prăpădiţi care  au fost puşi cu mâna de sforile trase din pădure în fruntea partidelor lor şi care  joacă un rol şi joacă foarte-foarte prost. Pentru că în halul ăsta au ajuns mânuitorii din umbră, să pună în faţă cei mai proşti dintre cei proşti din cele două partide.Vreau să le transmit şi celor care iau decizii fără să răspundă pentru deciziile lor şi celor care  bagă schelete în dulapul liderilor politici pe care îi împing în faţă, nici de voi nu ne este frică. Puteţi să manipulaţi, puteţi să trageţi de  sfori, puteţi să aruncaţi toate mizeriile de zvonuri şi de fake news-uri în spaţiul public. Forţa adevărată a unei ţări,a unei societăţi este forţa fiecărui cetăţean care să hotărască ce este bine pentru România”, a precizat Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *