Scandal în USR Cluj. Conducerea filialei, acuzată că e condusă de un ”cuplu prezidențial„ finanțat exclusiv din bani public

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

A ieșit la suprafață plângerea pe care a făcut-o fostul consilierul județean USR Adela Dehenes către Biroul Național, conform media9.ro.

Dehenes s-a certat la cuțite cu conducerea filialei clujene și a plecat la PNL. Aceasta a cerut liberalilor să o pună pe lista de potențiali viitori consilieri județeni pe locul 20, așa cum a pus-o și USR-ul, motivul principal de divergențe cu conducerea. Au fost și altele, toate trecute în plângerea către Biroul Național. Acuze dure, de la care Dehenes nu a primit răspuns din partea BN! Dar, conform Oanei Murariu, președintele USR Cluj, într-o discuție cu reporterul Clujul Politic, BN a răspuns! Haos total în USR, pe cine să mai crezi?

Să citim însă ce conține plângerea:

„Fiind obligat să depună anual declarații de avere, am constatat cu stupoare că pe întreaga perioadă a mandatului de 3 ani domnul Mihai Iepure, consilier județean, a avut ZERO venituri din activitatea profesională. Spune mereu ca merge la un cabinet unde este doctor, declarații care se dovedesc mincinoase prin prisma declarațiilor sale de avere publice, respectiv ale soției dumnealui, deputat de Cluj Oana Murariu, președinte USR Cluj. Singura sursă proprie de venit este indemnizația de consilier județean, în valoare de aproximativ 1250 Ron lunar. Anterior acestei situații profesionale, Dl Iepure a fost medic rezident, până în Ianuarie 2019, după care nu a mai muncit nimic. Dincolo de faptul ca pot fi soț și soție implicați politic, competenți și pe picioarele lor, cuplul prezidențial al USR Cluj este lipsit de alte resurse financiare cu excepția banilor publici, pentru care se promovează si favorizează unul pe celălalt fără nici o rușine”, a scris Dehenes.

Mihai Iepure

Adela Dehenes a mai dat un exemplu, pe Marius Sironka, 26 de ani, consilier parlamentar al Oanei Murariu. Dehenes arată în plângere că, conform statutului USR (art 72, alin 3), nu ar fi avut voie să aibă  alte demnități dar Sironka a fost ales vicepreședinte al Organizației de Tineret USR Cluj.

Fosta useristă a cerut „Sancționarea exemplară a Doamnei Oana Murariu, președinta USR Cluj, pentru complicitate și patronare a stării de incompatibilitate a celor doi vicepreședinți din USR Cluj, soțul, dependent financiar, și angajatul dependent financiar, exclusiv de bani publici, din veniturile de parlamentar”.

Cum stau financiar Oana Murariu și Mihai Iepure?

Conform declarațiilor de avere ale celor doi aceștia nu au o situație financiară rea. Murariu a câștigat în 2023 suma de 148.059 de lei, iar soțul ei Mihai 14.604 lei plus 980 de lei ca membru în Consiliul Colegiului Medicilor Stomatologi Cluj. El nu a mai fost reales în acest Consiliu, deci banii aceia i-a  pierdut în 2024. La consilierul județean Iepure se mai menționează o sumă de 11.630 de lei cadou de la mama Oanei. Familia mai are două terenuri și două apartamente în Cluj-Napoca plus conturi în bănci cu diverse depozitate. Nu au venituri din meseria de avocat respectiv stomatolog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *