Activiștii clujeni vor realizarea Aleii Grădinilor Comunitare în Mănăștur

POLITIC/ADMINISTRAȚIE
Activiștii clujeni susțin realizarea Aleii Grădinilor Comunitare
„Propunem grădini comunitare și vă invităm la GUST – Grădina Urbană Someșană Transilvania pentru a vedea o grădină comunitară experimentală, acceptată de autorități pe domeniul public.

Propunem autorităților printr-o propunere de politici publice și un regulament generalizarea acestui exemplu în zona metropolitană pentru ca mii de clujeni să beneficieze de hrană sănătoasă, socializare și relaxare.

Înainte de picnic, vă invităm si la o mică clacă, adică să mai curățăm straturile.

Amintim și că revendicarea grădinilor de către muncitori si cetățeni e practică veche din secolul XIX, pe care noi o ducem mai departe”, a anunțat activistul de mediu Adrian Dohotaru, președintele Asociației Societate Organizată Sustenabil- SOS.

Cum poți participa?

Clujenii care doresc să participe la această acțiune, locul de întâlnire este stația Grădini Mănăștur, din zona Kaufland, la ora 10.

Va urma un tur ghidat pe ceea ce poate deveni Aleea Grădinilor Comunitare, cea mai lungă alee pietonală din Mănăștur.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

Activiștii trag un semnal de alarmă cu privire la Grădinile informale, care sunt în pericol odată cu renunțarea la garaje, demolare necesară, dar fără a pune în pericol grădinile care pot fi reglementate la prețuri modice calculate după pensia minimă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *