Pariul activistului Szakáts István: „Trăiască Aurelia Cristea viceprimar, și UDMR își pierde viceprimarul la Cluj-Napoca”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Szakáts István este unul dintre cei mai activi civici din Cluj-Napoca, fondator al grupului Clujul Civic și preşedintele Fundaţiei AltArt.

Acesta a făcut previziuni postelectorale interesante pe grupul Clujul Civic. El a pus un pariu pentru finalul campaniei și ciclul electoral 2024-2028 în Cluj-Napoca: Aurelia Cristea viceprimar iar UDMR își pierde viceprimarul la Cluj-Napoca.

„Trăiască Aurelia Cristea viceprimar, și UDMR își pierde viceprimarul la Cluj-Napoca: pariul meu cu țara pe o bere. Argumente.

  1. Coaliția PSDNL e nevoită să cârmuiască țara împreună în continuare, cu un PSD mult mai puternic decât PNL.
  2. La Cluj, PNL va avea nevoie atât de UDMR cât și de PSD pentru majoritatea calificată în CL.
  3. Din cele două locuri de viceprimar, PNL vrea, evident, unul. Doar un loc se scoate la mezat.
  4. Din cauza (1) PNL are mult mai multă nevoie de PSD la Cluj-Napoca, decât de UDMR.
  5. Pentru a-i fi acel partener binevoitor care îi poartă mesajele spre Centrul PSD-izat (v. 1) PSD Cluj are toate argumentele să ceară postul de viceprimar.

Cifric vorbind, în 2020 am avut așa:

  • PNL – 54,46% (16 consilieri)
  • USRPLUS – 17,11% (5 consilieri)
  • UDMR –11,28% (4 consilieri)
  • PSD – 7,43% (2 consilieri).

La Cluj-Napoca, UDMR nu are de la ce să crească, și doar în cel mai bun caz va stagna. Cel mai probabil chiar o să scadă nițel. Asta înseamnă cu mare noroc 4 locuri în Consiliu, dar mai degrabă 3.

PSD în schimb va crește (pentru că votul util). Asta înseamnă cam 3 locuri, cu noroc extrem, 4. Ok, 3. Diferența între PSD și UDMR deci oricum nu se arată mare. Dar de PSD e nevoie ca de pita caldă (v. 5) iar UDMR oricum a fost și este cârpă (csicska) și deci e predictibil că va și rămâne așa, putând fi obedizat și cu jumătate din puțin.

Vivat Aurelia! Să curgă pariurile, iar mai apoi, berile” este pariul lui Szakáts István.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *