Conferința Eurocities 2024 de la Cluj. Boc: Bătălia pentru democrație, pentru tranziția verde se poartă în orașe

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Conferința internațională Eurocities 2024, găzduită de Cluj-Napoca, a fost un real succes, oferind reprezentanților orașelor din toată Europa să facă schimb de experiențe, dar și să cunoască Clujul.

Ediția de anul acesta s-a încheiat vineri, 31 mai, la sfârșitul a trei zile de dezbateri și întâlniri între reprezentanții a sute de orașe și municipii de pe continent.

Primarul Emil Boc a declarat că acest eveniment de mare anvergură i-a oferit oportunitatea de a arăta lumii că. „Nu am cuvinte să îmi exprim gratitudinea pentru prezența dumneavoastră în Cluj-Napoca, pentru că ne-ați oferit posibilitatea să arătăm că Clujul este Europa și că Europa este în Cluj-Napoca, dar și să învățăm din experiența dumneavoastră din toată Europa, în aceste zile. Cluj-Napoca este un loc destul de unic în Europa, pentru că pe raza unui kilometru pătrat poți vedea în același timp turnurile gotice, înalte ale bisericilor, și cupolele rotunde, în stil bizantin ale bisericilor ortodoxe. Este un mix cultural și putem spune că, la o scară mai mică, Cluj-Napoca este Europa”, a declarat Emil Boc, la încheiera Adunării Generale a Eurocities.

Discuțiile din cadrul conferinței s-au concentrat pe teme vitale pentru viitorul Europei, inclusiv alegerile europarlamentare de anul acesta, tranziția verde, digitalizarea, incluziunea și locuințele accesibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *