OPINIE. Un sfat amical pentru domnul Băltărețu

Editoriale Slider
Rar mi-a fost dat să văd un politician mai resentimentar, revanșard, orgolios și incapabil să accepte înfrângerea, așa cum e Viorel Băltărețu de la USR, care a scos sub 6 la sută la Primăria Cluj-Napoca, un scor catastrofal.
 
De apreciat că și-a dat demisia din funcția de președinte al organizației municipale, îl așteptăm să își dea și din cea de prim-vicepreședinte la județ.
 
Ascultați atent podcastul de mai jos, te prinzi efectiv cu mâinile de cap. Omul e obsedat de Sabin Sărmaș, pe care, ca și primarul Boc, îl acuză de conspirații (Boc a acuzat că a fost o acțiune fără precedent pe rețelele sociale împotriva sa, de mare amploare). Zice Băltărețu că Sărmaș ar fi fost/este susținut vezi doamne de Ciucă, Bode și alți lideri PNL de la centru ca să îl să țină la depărtare pe Boc de București, o aberație. Păi PNL e în criză de prezidențiabili, și Boc la ce CV și experiență politică are e un lider național clar al PNL. Vrem nu vrem a câștigat iar primăria chiar dacă e o victorie amară pentru că a picat de sus, de la 78 la 43 și asta datorită și challengerului Sărmaș! Să spui că Sărmaș e PNL nou și Boc vechi, că Sărmaș e ”Boc cel nou” și că tu te-ai luptat cu 2 PNL-uri de fapt, e noaptea minții!
 
Nu omule, tu nu ai dovedit tracțiune, nu ai charismă, nu ai umor, ești tot ce e anti politică, nici nu trebuia să candidezi, nu ai față să treci sticla, nu ai avut nici echipă că oamenii voștri au votat mulți dintre ei cu ”Zi Sabin și vin” și tu nu poți accepta asta nicicum.
 
În plus acest politician usere crede că mai poate el vreodată să ajungă primar, atât e de rupt complet de realitate și are niște vise nerezonabile comparat cu (contra)performanța lui politică. Să vrei o chestie e una să poți alta. Tu nu poți și nu vei putea niciodată. Pentru tine partida s-a încheiat.
 
Iar USR Cluj a stagnat, a scos același nr. de consilieri locali ca în 2020, 5, când NU a candidat într-o alianță electorală cum a fost acum ADU, care trebuia să aducă un plus. Nu a adus, Forța Dreptei și PMP sunt 0 pe municipiul Cluj-Napoca. La județ USR are mai puțin cu un consilier față de 2020 iar la europarlamentare, față de 2020, e faliment total la organizația Cluj pe care onor dom Băltărețu o conduce impreună cu Oana Murariu.
 
Un sfat: urmează decizia fostului tău șef politic Cioloș, și ia o perioadă de meditație, de reflecție, că acțiunile tale politice și aroganța de a candida te-au adus la sub 6 la sută. Ungureanu a luat 8 în 2020, fiind sabotat de partid că așa e la voi la usereu #cluj always
Ai noroc că ești (încă) deputat și așa mai ai ceva de demonstrat electoratului care te-a ales.
 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *