Vlad Gheorghe, apel la unitate: Credibilitatea USR şi a PLUS / REPER au scăzut inexplicabil pentru nişte partide în opoziţie cu monstruasa coaliţie condusă de Iohannis, Ciucă şi Ciolacu / Lăsaţi orgoliile la o parte, încetaţi cu aruncatul cuţitelor!

Politica nationala Slider

Europarlamentarul independent Vlad Gheorghe face luni un apel la unitate sub principiile şi valorile care i-au adus pe toţi în politică. ”Lăsaţi orgoliile la o parte, încetaţi cu aruncatul cuţitelor şi haideţi să găsim soluţii în care românii să aibă încredere, care să fie gândite cu ei şi pentru ei, care să-i aducă la vot şi să alunge PSD-PNL şi sateliţii lor de la butoane”, spune acesta în mesaj, atrăgând atenţia că din 2019 – 2020 până acum credibilitatea USR şi a PLUS / REPER au scăzut inexplicabil pentru nişte partide în opoziţie cu monstruasa coaliţie condusă de Iohannis, Ciucă şi Ciolacu.

”Ciolaniadă sau unitate? Timpul nu mai are răbdare. Rezultatele alegerilor ar trebui să vină cu lecţii învăţate pentru opoziţia reală din România – lecţii învăţate rapid, urgent, pentru că altfel la parlamentare o să fie jale. Şi mai jale”, a scris luni Vlad Gheorghe pe Facebook. 
”Am spus şi am avut dreptate: 2024 e anul independenţilor. Victoriile şi scorurile obţinute peste tot în ţară de Nicuşor Dan, Mihai Poliţeanu, Sabin Sărmaş, Lucian Alexandru Găvozdea, Cosette Chichirău, Ana Ciceală la locale, respectiv Nicu Stefanuta şi cu mine la euro sunt un mesaj clar că partidele de opoziţie au eşuat. Românii nu mai au încredere în listele propuse din pix, nu mai vor scandal, circ şi fricţiuni interne, nu mai vor aceiaşi şi aceiaşi oameni reciclaţi în funcţii noi”, mai afirmă eurodeputatul. 
Evenimente
Potrivit lui Vlad Gheorghe ”din 2019 – 2020 până acum credibilitatea USR şi a PLUS / REPER au scăzut inexplicabil pentru nişte partide în opoziţie cu monstruasa coaliţie condusă de Iohannis, Ciucă şi Ciolacu”.
 
”Lipsă de viziune, de curaj, lipsa de ”cadre” noi, incapacitatea de a vedea care sunt problemele adevărate ale cetăţenilor simpli şi nu în ultimul rând alianţe cu penali – toate astea au adus scorurile dezastruoase dintr-o nouă Duminică a Orbului în România. Aroganţa a contribuit major la procentele ”surprinzătoare” ale opoziţiei reale din alegerile europarlamentare şi locale. Aroganţa ”liderilor” şi-a echipelor care au crezut că pot face orice. Aroganţa de a crede că atâta timp cât nu există alternativă,românii care nu vor să gireze corupţia, minciuna şi incompetenţa le vor vota listele că n-au încotro. Aroganţa de a crede că e de-ajuns să cheltuieşti banii publici de la partid promovând aceleaşi figuri fără să mai ieşi în stradă să vorbeşti cu oamenii, să-i cunoşti, să le asculţi păsurile”, arată Vlad Gheorghe. 
 
 
”Nu am fost de acord, nu am girat vreo echipă sau alta, nu am fost părtaş la decizii şi nu am vrut în niciun moment vreo funcţie de partid. Mi-am văzut de treabă şi am vorbit cu oamenii ca să-i pot reprezenta cum am promis. Munca mea a fost recompensată cu peste 220 000 de voturi consemnate oficial şi alte sute, mii dispărute din procesele verbale, voturi pe care le voi apăra până la ultimul. Pentru un independent fără partid, fără gaşcă, fără grupuri de interese, fără finanţarea vreunei formaţiuni politice interne sau externe concluzia e clară: Se poate! Vai, România e din nou roşie! Aoleo, se duc extremişti şi unelte ale lui Putin la Bruxelles! Cum au putut românii să voteze aşa?! Să arunci vina pe alegători este CEA MAI MARE eroare – şi din păcate am asistat la aşa mesaje din partea unor ”lideri” din opoziţie”, mai afirmă Gheorghe. 
 
”E vina independenţilor că ”ne-au” furat voturile. Asta e fix aroganţa de mai sus – votul se câştigă, încrederea se merită, procentele nu se moştenesc de la un scrutin la altul, trebuie să munceşti ca să le păstrezi. Sau – o variantă pe care nu au vizat-o, din păcate – ca să creşti în ochii şi ştampilele alegătorilor. Cetăţenii au dreptul să voteze pe cine doresc, mai ales când ani de zile i-ai ignorat sau, şi mai rău, insultat”, declară Vlad Gheorghe.
 
El menţionează că de câteva zile se aruncă săgeţi dintr-o parte într-alta, se caută vinovaţi, se-anunţă candidaturi, se promit schimbări, dar cu aceiaşi oameni la butoane- un pas în spate, doar. Sau ”în lateral”
 
”Cu foarte puţine excepţii, e vorba despre oameni care au girat fie şi prin propria tăcere dezastrul anunţat de ultimii 4-5 ani. Înţelegeţi că aşa nu mai merge! E o fereastră foarte mică de timp şi oportunitate în care se pot remedia erorile ca la alegerile parlamentare şi prezidenţiale să nu ne trezim iar cu mesaje dezamăgite şi ”vai, cine-i vinovat!” că n-am făcut pragul. Fac un apel la unitate sub principiile şi valorile care ne-au adus pe toţi în politică. Trebuie să ne întoarcem toţi urgent la lupta anti-corupţie, la tratamentul cu respect şi justiţie pentru românii din ţară şi din diaspora, la protecţia pădurilor şi-al întregului patrimoniu natural şi cultural pe care suntem datori să-l lăsăm mai departe generaţiilor care vin, o reformă a statului prin politici publice şi sociale care să ajute categoriile defavorizate şi măsuri economice care să recompenseze munca onestă, iniţiativa şi creativitatea, inclusiv digitalizare, drepturi şi libertăţi fundamentale pentru TOŢI românii şi o Românie cu adevărat europeană”, spune Vald Gheorghe. 
 
”Nimic din toate astea nu pot fi obţinute cu 10% – sau mai puţin. Lăsaţi orgoliile la o parte, încetaţi cu aruncatul cuţitelor şi haideţi să găsim soluţii în care românii să aibă încredere, care să fie gândite cu ei şi pentru ei, care să-i aducă la vot şi să alunge PSD-PNL şi sateliţii lor de la butoane”, maii afirmă eurodeputatul independent. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *