Elena Lasconi este candidata USR la prezidenţiale / Ea a făcut apel la toate formaţiunile politice de dreapta să susţină proiectul USR pentru prezidenţiale, inclusiv la liderul PNL Nicolae Ciucă

Politica nationala Slider

Elena Lasconi a fost votată, în Congresul USR de sâmbătă, să fie candidatul partidului la alegerile prezidenţiale, cu un procent de 94,32%. Preşedinta formaţiunii a făcut apel la toate formaţiunile de dreapta să vină să susţină proiectul USR pentru prezidenţiale şi a adăugat că este dispusă să aibă o discuţiei tete-a-tete cu Nicolae Ciucă despre care a spus că „este un militar de carieră, un domn cumsecade”. „Aş vrea să se gândească bine şi să cântărească bine ceea se întâmplă în acest moment în ţară şi dacă ne dorim cu toţii ca PSD să nu ajungă la Cotroceni să vină să susţină proiectul USR”, i-a mai transmis Lasconi preşedintelui PNL.

UPDATE – „S-a întâmplat ceva foarte ciudat. 94,31% şi la câteva puncte credcă s-a votat în unanimitate. E ciudat asta la USR. Mulţumesc în primul rând colegilor mei şi să-i salut şi pe cîmpulungeni pe această cale. Vă mulţumesc pentru că mi-aţi dat această onoare. Nu m-am gândit niciodată în viaţa mea că o să ajung în punctul ăsta, dar cred că e bine, pentru că e un drum greu, pentru că de fiecare dată în viaţă drumul greu mi-a adus cele mai mari satisfacţii. Am spus-o de pe 10 iunie, cred, de când am văzut acea hartă roşie, că 2024 este anul în care putem să îngropăm democraţia din România sau putem să o salvăm.  ”, a declarat Elena Lasconi.

Ea i-a transmis lui Nicolae Ciucă să se gândească bine şi să cântărească bine ceea se întâmplă în acest moment în ţară şi dacă ne dorim cu toţii ca PSD să nu ajungă la Cotroceni să vină să susţină proiectul USR.

„Eu sunt sigură că fiecare dintre voi, fiecare român de bună credinţă îşi doreşte asta. Gândindu-mă la buna credinţă fac apel la toate formaţiunile politice de dreapta să vină să susţină proiectul la prezidenţiale al USR. Singura soluţie de prosperitate pentru România este dreapta, din punctul meu de vedere. În ceea ce îl priveşte pe domnul Ciucă, este un militar de carieră, un domn cumsecade  Am auzit de la multă lume, încă nu am vorbit cu domnia sa, dar urmează să o fac pentru că sunt omul dialogului. Aş vrea să se gândească bine şi să cântărească bine ceea se întâmplă în acest moment în ţară şi dacă ne dorim cu toţii ca PSD să nu ajungă la Cotroceni să vină să susţină proiectul USR. Din păcate nu prea îl mai dezlipeşte poporul de domnul Ciolacu. Atât doresc să-i spun. E un moment în care ar trebui să se gândească toată lumea bine, să lăsăm orgolile şi să vedem care este binele României.  Din punctul meu de vedere, dacă ne-am unit cu toţii, am câştigat cu siguranţă. Dacă nu doresc să se unească cu noi, noi tot vom câştiga, pentru că vom fi pe fiecare stradă din România, alături de români, le vom transmite ideile noastre, gândurile noastre şi le vom da şi din sufletul nostru, din emoţia noastră”, a completat Lasconi.

„Cred că prima întâlnire va fi doar tete-a-tete, adică eu cu domnul general Ciucă şi o să vorbesc, sunt un om al dialogului”, a continuat ea.

Lasconi a mai spus că „noi nu o să impunem de la centru alianţe, fără a discuta cu colegii noştri din filiale, pentru am avut o experienţă neplăcută la alegerile comasate”.

Conform reprezentanţilor USR, au fost 581 de buletine de vot utilizate, din care 18 buletine nule. Elena Lasconi a obţinut 531 de voturi, însemnând un procent de 94,32%, Octavian Berceanu a avut 25 voturi, ceea ce înseamnă un procent de 4,44%, iar Dumitru Stanca a avut doar 7 voturi, un procent de 1,24%.

ŞTIREA INIŢIALĂ – Elena Lasconi a declarat că doar uniţi pot salva democraţia din România.

„Mă uit la voi şi simt speranţă.  Speranţa că anul acesta împreună uniţi, vom putea salva democraţia din România.  Aţi văzut bine, după 9 iunie, ţara este roşie, avem un singur partid stat – PSD.  Practic suntem pe cale să auzim o singură voce într-o Românie cu 19 milioane de români. Aceeaşi voce care a destrămat poporul vreme de 34 de ani şi care a gonit de aici de acasă alte cinci milioane de români.  Eu sunt aceeaşi Elena, mă ştiţi, nu m-am schimbat. Sunt aceeaşi femeie din popor şi printre milioanele de români sunt şi eu o voce.  Şi refuz să-i las pe alţii să-mi spună cine e România şi ce-şi doresc românii.  România este ţara mea. România este ţara ta şi a ta şi a tuturor celor care simt că aici este acasă. Nu am să tac, refuz să fiu spectator.  Nu accept oferta celor trei trandafiri roşii care ascund spinii umilinţei, dezbinării incompetenţei, minciunii, hoţiei şi corupţiei. Nu accept asta”, a declarat Elena Lasconi.

Ea a precizat că doreşte să creeze o mişcare, să continue ceea ce românii au început în 1989.

„Vin către voi, nu ca să conduc un partid, vin către voi să creez o mişcare, să continuăm ce-am început în 1989, să deschidem cuşca în care am fost închişi atâta vreme. Nu am venit aici ca să ţin speranţa în viaţă, nu sunt aici să vă zic să răbdaţi, să aveţi răbdare. Sunt aici să vă zic gata, fraţilor, haideţi la luptă. Momentul schimbării este acum. Politicienii care ne conduc astăzi se tem de noi. Le e frică de puterea poporului că noi, cei mulţi, ne vom uni şi îi vom da jos. Singurii care putem schimba ceva sunteţi voi, poporul român. Singurii care pot decide cum se va scrie istoria ţării noastre suntem noi”, a explicat preşedintele USR.

Elena Lasconi a mai declarat că acest an va fi cel mai greu de când există USR-ul 

„Avem datoria să facem asta pentru că, simplu, România merită fraţilor. Merită. Nu va fi uşor, va fi foarte greu. Va fi cel mai greu de când există USR-ul. Va fi cel mai greu anul ăsta. Dar priviţi-mă în ochi nu ca preşedinte, ci ca om.  Sunt tot eu aceeaşi Elena pe care o ştiţi de azi sau pe care aţi cunoscut-o în urmă cu un an, cu doi, cu trei sau cu treizeci de ani.  Dacă veniţi alături de mine, nu va fi uşor, va fi cel mai greu  Dar vom câştiga, vom câştiga”, a afirmat Elena Lasconi.

Congresul USR a început , sâmbătă de la ora 10.00, eveniment la care delegaţii partidului vor alege candidatul USR la alegerile prezidenţiale şi membrii unui nou Birou Naţional. Partidul are trei candidaţi înscrişi pentru cursa prezidenţială – Elena Lasconi, Dumitru Stanca şi Octavian Berceanu, iar decizia urmează să fie luată, sâmbătă în Congres. De asemenea, aproape 200 de membri ai formaţiunii care s-au înscris pentru un loc în Biroul Naţional.

La Congresul USR care va avea loc la Nord Events Center by Globalworth vor fi 600 de participanţi, iar de la ora 10.00 noua preşedintă aleasă a partidului Elena Lasconi va susţine un discurs.

Între 10.30 şi 14.00 au loc lucrările congresului, acţiune la care presa nu are acces. Între 14.00 şi 17.00 se va desfăşura votul de alegeri pentru Biroul Naţional şi cel pentru alegerea candidatului din partea USR la alegerile prezidenţiale, votul fiind cu buletine.De la 19.00 va avea loc conferinţă de presă la care va fi anunţat candidatul la alegerile prezidenţiale, urmând ca tot de la 19.00 până la finalizare să fie făcută numărarea voturilor pentru noii membri ai Biroului Naţional.

Biroul Naţional USR este structura executivă de conducere a partidului, formată din 24 membri şi preşedintele partidului. Aproape 200 de membri USR s-au înscris în competiţia pentru un loc în Biroul Naţional al USR. Membrii Biroului Naţional vor fi aleşi de delegaţii filialelor la congresul USR de sâmbătă. În competiţia internă s-au înscris opt echipe şi mai mulţi candidaţi independenţi.Elena Lasconi a fost votată de membrii USR preşedintă a formaţiunii, în urma unui scrutin care a avut loc pe parcursul a două zile, primind 7.701 voturi. Ea a câştigat cu un procent de 68,14% din voturile exprimate. Lasconi a declarat, după ce a fost aleasă preşedintă a partidului, că de astăzi începe reconstruirea USR şi cei din formaţiune vor lucra mai uniţi şi mai determinaţi ca niciodată, pentru că în joc este pierderea democraţiei din România. Ea a anunţat, recent, şi că vrea să se înscrie în competiţia pentru alegerile prezidenţiale.

Vezi AICI lista completă a candidaţilor înscrişi pentru Biroul Naţional al USR.Potrivit comunicatului de presă al partidului, Elena Lasconi, preşedinta USR, are 52 de ani, este de profesie economist cu o carieră de 25 de ani în televiziune. Din 2020, este primarul USR al municipiului Câmpulung Muscel, funcţie în care a fost realeasă în 2024. În primul său mandat a început proiecte de peste 400 de milioane de lei – bugetul oraşului pe 40 de ani. A obţinut peste 100 de milioane de lei din PNRR pentru proiecte de dezvoltare în Câmpulung. A finalizat construirea unei secţii noi de oncologie a Spitalului Municipal şi a depus un proiect major de infrastructură pentru a obţine fonduri europene pentru extinderea cu 40 km a reţelei de apă şi canalizare, aproape jumătate din cât s-a făcut în 70 de ani. Elena Lasconi activează în Filiala USR Câmpulung, fiind membră din 2019.

Dumitru Stanca are 59 de ani şi este cadru militar în rezervă, în prezent ofiţer de conformitate la o firmă privată din Bucureşti. Se ocupă de asigurarea conformităţii reglementărilor şi procedurilor interne cu legislaţia în domeniul prevenirii şi combaterii spălării banilor. În activitatea sa din cadrul Armatei, a participat la reuniunile grupurilor de lucru NATO pe domeniul sprijinului logistic şi s-a ocupat de organizarea de conferinţe internaţionale pe aceeaşi temă. A fost expert în grupurile de lucru pentru implementarea Acordului de acces al forţelor armate ale SUA în România.Octavian-Alexandru Berceanu are 48 de ani şi este de profesie inginer. În prezent, este consultant pentru Banca Europeană de Investiţii în proiectul PNERP Moldova şi coordonează activitatea grupului de lucru pentru reforma în sectorul forestier, mai spune sursa citată. Octavian Berceanu a fost în timpul guvernării PNL-USR Comisar General al Gărzii Naţionale de Mediu. În această calitate, a coordonat activitatea instituţiei care dispune de 450 de comisari de mediu angrenaţi în controlul a peste 80.000 de obiective. Rezultatele obţinute în cele şase luni de mandat au fost cele mai bune din istoria de 20 de ani a Gărzii de Mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *