VIDEO Rafila, vizita de lucru pe santierul Spitalului Regional de Urgență Cluj. ” Era nevoie la Cluj. Sunt mulțumit de cum merg lucrările”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a facut, joi, 14 noiembrie, o vizită pe șantierul Spitalului Regional de Urgență Cluj, situat pe raza comunei Florești.

Au fost prezenți, printre alții, directorul DSP, Mihai Moisescu, directorul CJAS, Luminița Chirilă, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, Claudia Gherman, directorul SAJ, Horia Simu, lideri PSD Cluj.

Rafila a spus ca săpăturile de la Spital sunt la 85 la suta și au un ritm bun. Investiția totala se ridica la 678 milioane de euro, fiind un proiect imens. El s-a declarat mulțumit de ritmul lucrărilor.

 

„Bună ziua de la Cluj. Mă bucur să pot să revin aici, în locul în care se construiește Spitalul Regional de Urgență din Cluj. O investiție de aproape 700 de milioane de euro. Din această sumă mai bine de jumătate sunt fonduri europene, restul sunt furnizate de la bugetul de stat sau împrumuturi.
Ne preocupă ca acest spital să fie terminat la timp, adică până la jumătatea anului 2028, iar luna viitoare se deschid ofertele depuse pentru construcție și dotarea cu echipamente grele. Clujul avea nevoie de un Spital Regional de Urgență, trebuie să găsim soluții împreună cu Primăria astfel încât să existe și un acces rapid la spital pentru că în general pacienții care au nevoie de intervenție chirurgicală urgentă trebuie să ajungă într-un timp foarte scurt. Traficul este foarte mare în zonă, deci e clar că până la edificarea spitalului trebuie găsită o soluție de acces rapid la noul spital.
Este un spital care are peste 170.000 de metri pătrați, suprafață desfășurată. Cu anexe și parcări are peste 180.000 de mp. Are o structură de circa 850 de paturi dintre care peste 100 sunt pentru ATI dedicate inclusiv persoanelor cu arsuri grave. Beneficiază și de un centru de pregătire al tinerilor specialiști și cred că un actor foarte important este UMF Cluj pentru că un plan pentru pregătirea tinerilor pentru spital este absolut necesar. Medicii din actualul Spital de Urgență vor lucra în această nouă locație, însă pregătirea pentru acest transfer de personal nu este pur administrativă, este necesar și un training pentru că în noile spitale discutăm de o nouă filozofie de lucru, sunt organizate în alt mod.
Mă bucur că România construiește spitale după 35 de ani”, a declarat Alexandru Rafila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *