Proiectul Transilvania Smart City Cluj. Grup de oameni de afaceri cunoscut cu conexiuni politice și fostul ambasador al SUA implicați în proiect. Zuckerman, fost ambasador: nu reprezint proiectul, e susținut de Primărie!

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Consorțiul PHG s-a alăturat Grupului Transilvania Smart City Cluj (TSC) pentru a dezvolta cel mai mare proiect imobiliar din Sud Estul Europei, informează realitatea.net. La Consorțiul PHG sunt acționari Maricel Păcuraru (patron Realitatea Plus), Miron Mitrea (analist politic Realitatea Plus), Bobby Păunescu, (regizor, om de afaceri), Cozmin Gușă (consultant politic), Gabriel Oprea și Iulian Horneț.

Realizatoarea Realitatea Plus,  Anamaria Păcurar (fiica patronului Realitatea PLUS) a venit la Cluj-Napoca însoțită de omul de afaceri Bobby Păunescu și fostul ambasador al SUA în România, Adrian Zuckerman, și a realizat o emisiune pentru televiziunea de știri Realitatea PLUS, postată și pe canalul de youtube al acesteia. Emisiunea a fost realizată pe șantierul viitorului ansamblu imobiliar. 

În emisiune se spune că Adrian Zuckerman va reprezenta capitalul investițional american, sub egida mesajului ”Au venit americanii la Cluj” dar și că va reprezenta întregul proiect la nivel internațional, în calitate de avocat al acestuia.

Reamintim că reprezentanții ”Transilvania Smart City” sunt Adrian Alexandrov (partenerul de viață al fostului ministru PDL, Elena Udrea) și Adrian Gurzău (fost deputat clujean, PDL si PMP) împreună cu dezvoltatorul clujean imobiliar Ștefan Berciu. 

Grupul de dezvoltare vrea să ridice un ansamblu imobiliar cu 10.000 de locuințe, cu transport cu drone, școli, grădinițe, creșe, magazine, pe strada Moș Ioan Roată, pe un dealul  din imediata apropiere a fostei gropi de gunoi a Clujului, cunoscută sub denumirea de Pata Rât. Zona e populată de romi care trăiesc în condiții foarte grele, fiind ajutați de diverși activiști de mediu și ONG-uri de profil.

Omul de afaceri Bobby Păunescu a spus în emisiune despre proiect că este un proiect deosebit de ambițios. Antreprenorii români reușesc să dea la o parte orgoliile, orice fel de competiție, și cei mai importanți s-au unit pentru a duce acest proiect, care a început mai de mult, pentru a-l duce mai departe. Acest proiect avea niște probleme, noi am intervenit și încercăm să facem din acest proiect, este o ambiție personală, a tuturor care sunt implicați în acest proiect, de a face din acest proiect un exemplu nu numai pentru România. Pentru că suntem în centrul României și vrem să facem din acest proiect unul care să fie un exemplu pentru Europa. Nu Europa de Est sau zonă sau regiune. 

Vorbim de 12 mii de apartamente, vorbim de un spital, pe care-l vom construi aici, la un nivel atât de ridicat astfel incat cei care mergeau la Viena, Istanbul să vină la București, să vină aici, la Cluj, la acest spital și să se trateze aici, la acest nivel. Astfel încât doctorii români din diaspora, astăzi, să aibă unde să vină. Vom construi și un hotel, cel mai important la nivelul Four Seasons, cu care avem discuții foarte avansate, și cu siguranță acest lucru se va întâmpla, pentru că merită acest loc. Dacă Cluj-Napoca a fost atestat în anul 124, cred că în 2024 reușim să inaugurăm prima mare parte din acest proiect”.

El a fost completat de Adrian Zuckerman: ”Dezvoltările de acest fel sunt foarte importante pentru România, care este o țara foarte bogată, nu numai în resurse naturale, ci și în oameni. Acum a venit timpul să facem bine și pentru ei, iar acest proiect este exact ceea ce le trebuie, sunt astfel de proiecte și în alte mari orașe, cum este dezvoltarea de la Romexpo în București sale altele asemănătoare la Iași și Timișoara. România trebuie să arată restului Europei că este una dintre cele mai bogate țări ale continentului”.

Zuckerman se delimitează!

Conform unui comunicat remis către siteul național g4media.ro fostul Ambasador SUA, Adrian Zuckerman, s-a delimitat de proiect după ce a apărut în emisiune (sic! ):

”Spre deosebire de orice declarații făcute de nimeni, nici eu, nici DLA Piper nu reprezentăm Smart City Development din Cluj. Nici eu, nici firma mea, DLA Piper, nu reprezentăm dezvoltatorul, acționarii, directorii, investitorii sau pe oricine altcineva implicat în proiect. Am vizitat ieri site-ul pentru a vedea personal dezvoltarea de două miliarde de dolari a unui oraș într-un oraș format din douăsprezece mii de unități rezidențiale, un centru comercial cu amănuntul, hotel, spital, studiouri de film și transport public care leagă centrul Clujului de aeroport și noua dezvoltare. Proiectul Smart City este susținut de Municipiul Cluj și primarul acestuia, Emil Boc, ca soluție pentru nevoile viitoare de creștere ale Clujului”.

Emisiunea o puteți viziona AICI

 

1 thought on “Proiectul Transilvania Smart City Cluj. Grup de oameni de afaceri cunoscut cu conexiuni politice și fostul ambasador al SUA implicați în proiect. Zuckerman, fost ambasador: nu reprezint proiectul, e susținut de Primărie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *