11 partide şi un independent se bat pe voturile clujenilor la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Clujenii vor avea de ales între 11 formațiuni politice și un independent la alegerile parlamentare din data de 11 decembrie 2016, după ce Biroul Electoral Județean Cluj (BEJ) a respins listele de candidați a două partide.

Preşedintele BEJ Cluj, Monica Trofin, a declarat, potrivit AGERPRES, că au fost admise listele depuse de Partidul Social Democrat, Partidul Naţional Liberal, Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, Partidul Mişcarea Populară, Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor, Partidul România Unită, Partidul Ecologist Român, Partidul Socialist Român, Partidul România Mare, Uniunea Salvaţi România şi Partidul Alianţa Noastră România.

Pentru Camera Deputaţilor există un singur candidat independent din judeţul Cluj, Vasile Revnic, care a reuşit să strângă peste 6.400 de semnături.

De asemenea, BEJ Cluj a respins listele de candidaţi ale Partidului „Democraţie Directă România” şi ale alianţei electorale „Alternativa Naţională 2016” – Partidul Forţa Pensionarilor, Partidul Social Democrat al Muncitorilor, Partidul Comunitar din România şi Partidul Comuniştilor.

În total, pentru 4 posturi de senator şi 10 de deputat, în judeţul Cluj candidează 66 de persoane la Senat şi 144 la Camera Deputaţilor.

În judeţul Cluj candidează pe lista PSR pentru Senat un pensionar născut la Florenţa (Italia) în 1944, Giancarlo Bellini, precum şi un pensionar de aproape 80 de ani, Vasile Palade, fost maistru mecanic, născut pe 2 februarie 1937, anunță Agerpres.

Cei mai tânăr candidat este din partea UDMR, un student născut în 1992.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *