Obama, mesaj de susținere pentru Hillary Clinton în ultima zi de campanie

Politica externa

„Faceti pentru Hillary ceea ce ati facut pentru mine”, a indemnat luni, in ajunul alegerii succesorului sau, presedintele american Barack Obama, intr-o reuniune publica, in Michigan, de sustinere a candidatei democrate Hillary Clinton, informeaza Agerpres.

„Aveti ocazia sa alegeti prima femeie presedinte”, a adaugat Obama, in fata sustinatorilor candidatei care scandau sloganul „Da, putem!” („Yes, we can !”) din campania sa prezidentiala din 2008.

„Maine va trebui sa alegeti intre o politica a divizarii si resentimentului si (…) o politica care spune „toti suntem mai puternici impreuna”, a declarat presedintele american, reluand sloganul campaniei lui Hillary Clinton („stronger together”).

„Si nu trebuie doar sa votati contra ceva. Aveti intr-adevar o candidata care este la inaltimea votului vostru. O candidata care este inteligenta. O candidata care este puternica. O candidata care a fost testata”, a continuat Obama, care, pe mandatul sau, a ales-o pe Hillary Clinton ca sef al diplomatiei.

Presedintele american a marturisit ca este”un pic emotionat” la acest final de campanie. „Este, probabil, ultima mea zi de campanie, pentru un timp”, a explicat Obama, care va parasi Casa Alba pe 20 ianuarie.

Cu noua mitinguri, dintre care unul prevazut chiar inainte de miezul noptii, Donald Trump si Hillary Clinton termina, luni, pe un ritm frenetic, o campanie prezidentiala care a divizat Statele Unite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *