Comunicat PSD Cluj: Guvernul Grindeanu își ține promisiunile

Comunicate POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Într-un comunicat remis presei sâmbătă, 7 ianuarie, PSD Cluj punctează că social-democrații au respectat ceea ce au promis în campania electorală, și anume: eliminarea inechităților sociale, creșterea clasei de mijloc și susținerea mediului de afaceri.

Guvernul Grindeanu, prin intermediul unei ordonanțe de urgență care modifică și completează Codul fiscal, a aprobat măsuri extrem de importante pentru români, pentru eliminarea unor inechități sociale și susținerea mediului de afaceri:

– creșterea salariului minim la 1.4510 lei;
– majorarea cu 20% a salariului din administrația locală;
– majorarea cu 50% a veniturilor actorilor și a altor categorii de artiști;
– introducerea transportului gratuit pe calea ferată pentru studenți;
– creșterea punctului de pensie la 1.000 lei;
– creșterea burselor prin majorarea alocării per student de la 83 lei la 201 lei;
– creșterea pensiei minime de la 400 lei la 520 lei;
– reducerea impozitului la 1% din cifra de afaceri pentru microîntreprinderile care sunt sub plafonul de 500.000 euro.

De asemenea, majoritatea PSD-ALDE din Parlamentul României a adoptat Legea de modificare a Codului fiscal prin care demonstrează că nu se abate de la aplicarea programului de guvernare: a fost eliminat CASS-ul pentru TOATE pensiile și a fost eliminat impozitul pe venit pentru pensiile SUB 2.000 lei.

„Am înțeles responsabilitatea votului dat de români și ne-am apucat de muncă: am început prin adoptarea primelor măsuri economice cuprinse în programul de guvernare, respectând întocmai calendarul de aplicare prezentat în campania electorală. Eliminarea inechităților sociale și creșterea clasei de mijloc sunt prioritățile noastre”, a declarat deputatul Horia Nasra, președintele interimar al PSD Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *