„Plimbarea” de duminica impotriva gratierii si amnistiei a scos peste 10.000 de clujeni in strada – FOTO/VIDEO

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Incercarea guvernului PSD+ALDE de a emite controversatele ordonanțe de urgență privind grațierea și modificarea codului penal i-a scos, din nou, pe clujeni in strada, numărul protestatarilor depășind 10.000, duminica, 29 ianuarie 2017, in cadrul celei de a treia acțiuni de protest pentru aceasta problema. Mitingul de duminica seara a fost cel mai mare de la protestul impotriva guvernului Ponta din decembrie 2014.

Clujeni de toate varstele s-au adunat incepând cu ora 17:00 în Piața Unirii, iar după o oră au pornit într-un marș organizat și pașnic prin centrul orașului, scandând împotriva grațierii și a guvernului condus de Sorin Grindeanu si Liviu Dragnea. Traseul a fost unul mai lung ca de obiceiu, ajungand pana in cartierul Marasti: Bulevardul Eroilor – Calea Dorobanților – B-dul 21 Decembrie 1989 – Memorandumului – Piața Lucian Blaga. „Plimbarea” a fost una lipsită de incidente.

Manifestanții au luat, pe rând, cuvântul și au vorbit la portavoce în fața mulțimii, fiecare putând să își spună punctul de vedere liber. Aceștia au precizat că acest protest nu este unul îndreptat împotriva guvernului ales, ci împotriva ortodonanțelor de urgență abuzive pe care parlamentarii vor să le adopte tăcit.

Înarmați cu pancarte, fluiere, bannere și mesaje anti-guvernamentale, protestatarii au scandat și împotriva lui Liviu Dragnea: „Dragnea, nu uita, România nu-i moșia ta”, „Dragnea nu uita, România nu-i a ta„, „PSD – Ciuma roșie”, „Nu vrem căpușe, hoții în cătușe”, „DNA să vină să vă ia”, „Vă rugăm să ne scuzați, nu producem cât furați”, „Uniți salvăm toată România”, „Clujul cere, fără grațiere”, „Dacă vă pasă, ieșiți din casă”, „România e ţara mea şi nu vreau să plec din ea” și „Nu stați la căldură și pe voi vă fură”, au fost câte dintre scandările societății civile de la Cluj.

Protestatarii au manifestat şi împotriva Guvernului și a Avocatului Poporului, Victor Ciorbea. „Amnistie pentru voi doar în viaţa de apoi”, „În democraţie, hoţii stau la puşcărie”, „Respect pentru statul de drept”, „Fără graţiere, fără amnistie, Clujul n-are amnezie”, au fost o parte dintre sutele de mesaje purtate pe pancarte.

Printre protestatari s-au aflat și parlamentarii USR Cluj, senatorul Mihai Goțiu și deputații Adrian Dohotaru și Emanuel Ungureanu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *