Ziua 14: 1000 de clujeni au cerut demisia Guvernului în stradă – „Rezistăm, nu capitulăm”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

În ciuda temperaturii de -5 grade Celsius și a frigului pătrunzător, aproximativ 1000 de clujeni s-au adunat luni seara, 13 februarie, în centrul orașului, pentru a cere demisia guvernului condus de Sorin Grindeanu, în a 14-a zi de proteste anti-guvernamentale.

Protestatarii s-au adunat la ora 19:00 în locul tradițional din inima orașului, Piața Unirii, și au scandat împotriva Guvernului, iar la ora 20:00 au pornit într-un nou marș pe „traseul scurt” – Eroilor – str. Baba Novac – B-dul 21 Decembrie 1989 – Memorandumului – Piața Lucian Blaga – Napoca – Piața Unirii. De această dată, manifestanții au circulat pe trotuar pe 21 Decembrie, iar pe Memorandumului au trecut pe partea carosabilă.

Clujenii au venit și cu un steag tricolor uriaș, pe care l-au purtat în fața coloanei. Chiar dacă în piață nu au fost mai mulți de 300 de protestatari, numărul acestora a crescut până la aproape 1000 în timpul „plimbării” de seară. 

S-a scandat „Demisia, demisia”, „Jos Tăriceanu, Dragnea și Grindeanu”, „Tăriceanu șobolanul”, „Hoții, hoții”, „PSD ciuma roșie”, „Jos guvernul compromis”, „DNA să vină să vă ia”, „Rezistăm, nu capitulăm”, „Cine nu sare, nu vrea schimbare”, „O dorință sinceră, România liberă”, „Rezistăm și ne organizăm” și „Uniți salvăm toată România”.

La finalul acțiunii din această seară a fost interpretat și imnul României cu lanternele telefoanelor mobile pornite.

VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *