Deputatul Adrian Dohotaru susține trenul metropolitan și își oferă sprijinul pentru la realizarea acestui proiect care ar lega aeroportul de gara din Someșeni

Comunicate POLITIC/ADMINISTRAȚIE
Deputatul USR Adrian Dohotaru a reacționat prin intermediul unui comunicat de presă în care îi propune primarului Emil Boc trenul metropolitan că soluție de legare a Aeroportului International „Avram Iancu” și gara din Someșeni.
 
„Referitor la declarația primarului Emil Boc realizată la Realitatea FM Cluj, cu privire la legarea aeroportului clujean de gara din Someşeni,  în care menționează că trenul metropolitan e o soluție mai relevantă decât metroul și de zeci de ori, poate sute, mai puțin costisitoare modernizarea infrastructurii feroviare decât construirea unui metrou care ar îndatora clujenii timp de decenii, doresc să menționez ca noi am susținut în campanie trenul metropolitan, nu metroul, drept unul dintre instrumentele care ar degreva traficul local și întreb, ce a împiedicat Primăria să promoveze masiv proiectul, în anii anteriori, când domnul Emil Boc era prim-ministru sau în timpul Guvernului Cioloș, susținute de PNL? De ce este acum pasată vina la adresa guvernării actuale?
 
Totodată, doresc să imi exprim interesul de a mă implica în realizarea acestui proiect, susținut de specialiști în PUG și PMUD, dar cu o condiție: rezolvarea segregării rezidențiale a locuitorilor de pe str. Cantonului, cea mai mare colonie din Pata Rât. Pe str. Cantonului locuiesc aproximativ 700 de oameni în condiții indecente, majoritatea evacuați în ghetou de către Primăria Cluj Napoca. Despre ei am scris în vol. „Pata”. Un astfel de proiect, extrem de necesar, de altfel, dacă s-ar realiza, riscă să-i evacueze încă o dată, pentru că oamenii au fost mutați lângă linia ferată. În acest sens, doresc să subliniez faptul că proiectul pasarelei dintre aeroport și gara din Someșeni trebuie să ia în calcul :
 
1. realizarea de locuințe publice și 2. un proiect coerent de depozitare adecvată a deșeurilor pentru ca turiștii și clujenii care circula pe o astfel de pasarelă să nu vadă munții de gunoaie de 6 etaje, lucru vizibil deja din parcarea aeroportului.
 
Să nu uităm că și zborurile sunt incomodate de fumul venit dinspre rampe”, a precizat deputatul USR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *