Sorin Grindeanu, mult mai popular decât Liviu Dragnea – SONDAJ

Politica nationala

Potrivit unui sondaj IMAS, realizat la comanda televiziunii B1 TV, arată cum cota de popularitate a premierului Sorin Grindeanu era peste cea a lui Liviu Dragnea, chiar şi înainte de conflictul deschis pe care cei doi lideri social democraţi îl au în acest moment.

Potrivit studiului, în primele cinci luni ale guvernării Grindeanu, 35 la sută dintre români vedeau cu ochi buni direcţia în care se îndrepta ţara. Mai mult, popularitatea mare a lui Sorin Grindeanu în rândul românilor a putut fi observată chiar după prima lună de la instalarea la Palatul Victoria.

Un procent de 36, 7 la sută avea aceasta parere. Grindeanu era văzut mai bine decât şeful PSD, Liviu Dragnea.

Acelaşi studiu arată că în luna mai, premierul se afla pe primul loc în topul încrederii cu un procent de 36,9% și îl devansa pentru prima dată de la numirea în funcţie pe Klaus Iohannis, scrie B1.ro.

De altfel, când vine vorba despre nivelul de încredere asociat premierului Sorin Grindeanu, procentele nu fluctuează semnificativ în primele cinci luni de mandat, situaţie mai degrabă favorabilă, având în vedere şi evenimentele din iarnă dar şi criza politică actuală.

Nu acelaşi lucru putem spune despre Liviu Dragnea. Încrederea asociată liderului PSD a crescut de la începutul anului trecut şi până în prima lună a lui 2017. Din luna februarie, aceasta a scăzut cu aproape 10 procente. De la 32% în luna ianuarie, la 22% în luna martie.

Datele au fost extrase din studiul IMAS Romnibus, realizat lunar pe un eşantion reprezentativ naţional. Sunt intervievate telefonic minimum 1000 de persoane cu vârste de peste 18 ani. Studiul a fost realizat exclusiv la comanda B1TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *