Deputatul PNL de Cluj, Ioan Oros: Curtea de Conturi și-a depășit obligațiile, să înceteze

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Deputatul PNL de Cluj, Adrian Oros consideră că inspectorii Curții de Conturi (CC) își depășesc atribuțiile. El susține că aceştia sunt de vină pentru multe blocaje.

„Mulți dintre primarii noștri din cauza fricii de inspecțiile CC, care a ajuns sa cerceteze și oportunitatea investițiilor nu doar legalitatea lor,  au multe proiecte blocate. Vom depune un proiect de lege pentru a stopa abuzurile. Nu se poate așa ceva”, a amenințat Oros.

Adrian Oros și Florin Stamatian. Foto Clujulpolitic.ro

Alte proiecte de lege vor fi depuse de acesta privind: 

  • Diminuare de la 39.2% la 32% a impozitului pe salar pentru mediul privat, care să acorde al 13-lea și a 14 salariu angajaților.

Pachet pentru administrație publică:

Creșterea cotelor defalcate de la 41.5% la 44.5% la nivel de consilii locale.

80% din redevențe să rămână la nivel local pentru că unde sunt exploatări 100% din redevențe merg la stat. Și tot statul ar trebui să repare posbile poluări. E un cerc vicios.

Moțiuni de cenzură

PNL va iniția patru moțiuni de cenzură în viitoarele patru luni: pe sănătate, educație, justiție și transporturi, a spus și deputatul Florin Stamatian, pe un ton foarte plictisit. Acesta a participat la conferința de presă comună cu Adrian Oros.

Stamatian a spus că nu e de acord ca directorii de spitale să fie numiți politic. 

„Sau ești numit sau dai concurs”, a spus acesta, referitor la cazul neochirurgilor de la spitalul Colentina din Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *