PSD Cluj critică administraţia Boc pentru lipsa evenimentelor cu ocazia Centenarului Marii Uniri de anul viitor

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Social-democraţii clujeni, prin vocea preşedintelui Horia Nasra, trag un semnal de alarmă cu privire la lipsa evenimentelor importante care să marcheze Centenarului Marii Uniri, dând ca exemplu Bucureştiul şi Iaşul, care au început să lucreze la acest capitol. 

PSD Cluj critică prin intermediul unui comunicat remis presei lipsa de reacţie a administraţiei locale şi a unui program de evenimente dedicat acestui eveniment. 

Marea Unire de la 1918 este cel mai important eveniment istoric al poporului român, Unirea realizându-se într-un context deosebit, prin trei momente succesive, pe cale democratică: unirea Basarabiei, a Bucovinei, a Transilvaniei cu Vechiul Regat.

În aproximativ trei luni sărbătorim o sută de ani de la Marea Unire, CENTENARUL, iar municipiul Cluj-Napoca trebuie să fie pregătit să-l celebreze.

În acest moment, cele mai importante orașe ale României, București (au fost anunțate mai multe evenimente cât și inaugurarea a trei monumente: „General H. M. Berthelot”; „Ferdinand I”, care va fi amplasat în Piața Victoriei și „I.C. Bratianu”, în Piața Universității), Iași (a fost înființat un Departament al Centenarului în cadrului primăriei și deja au fost organizate evenimente inclusiv în întâmpinarea Centenarului) au intrat în linie dreaptă cu organizarea manifestărilor prilejuite de împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire în  sensul în care s-au stabilit termene clare și obiective concrete, un calendar al proiectelor și al întâlnirilor de lucru, doar municipiul Cluj-Napoca, mândria Transilvaniei, făcând rabat de la aceste pregătiri.

„Chiar dacă timpul este limitat le transmit consilierilor locali și primarului Emil Boc că este necesară comunicarea publică a pregătirilor pentru Centenar și le solicit să urgenteze rezolvarea restanțelor și să agreeze un calendar al evenimentelor organizate de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, corelat cu acțiuni susținute de asociații sau alte entități private.  Le cer să trateze anul 2018 cu mare responsabilitate și seriozitate, pentru că o improvizație ar ruina aces moment festiv!”, a declarat deputatul Horia Nasra, președintele PSD Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *