Emanuel Ungureanu: „Tăcerea lui Alin Tișe îmi miroase a complicitate cu cei pe care i-a acuzat de fapte de corupție”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a anunţat pe pagina sa de Facebook că au trecut 30 de zile de la formularea unei adrese cu privire la problemele de la Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” către preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Ţise, şi nu a primit niciun răspuns, motiv pentru care va întreprinde măsurile legale pentru ca şeful judeţului să răspundă acestor întrebări. 

„Au trecut mai bine de 30 de zile de la această adresă oficială trimisă președintelui Consiliului Județean, Alin Tișe.

Așa cum am anticipat, din păcate, „curajosul” Alin Tișe nu a răspuns la niciuna din întrebările adresate cu toate că sunt de interes public.

Sfidând legea, nu pe mine, mi-a transmis în miez de noapte, printr-un sms să consult o conferință de presă în care el ar fi răspuns la prima intrebare din adresă.

Voi întreprinde demersurile legale necesare zilele următoare ca domnul Tișe să fie obligat de lege să răspundă acestor întrebări.

Nu mai pot fi lansate în spațiul public acuze grave împotriva unor persoane și instituții fără asumarea responsabilității.

Tăcerea lui Alin Tișe îmi miroase a complicitate cu cei pe care i-a acuzat de fapte de corupție.

Alin Tișe a știut ani de zile de neregulile de la aeroportul din Cluj și nu a făcut nimic legal să le stopeze. Cred că răspunsul la întrebările mele ca deputat adresate președintelui Consiliului Județean Cluj le vom afla de la alte instituții ale statului și destul de repede”, a precizat Ungureanu.

Sesizarea lui Emanuel Ungureanu către Alin Tişe s-a făcut în 10 octombrie 2017:

În atenția președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe

Prin prezenta, Ungureanu Emanuel, în calitate de deputat în Parlamentul României, în baza Legii 544/2001 vă rog să îmi puneți la dispoziție lista cu angajații Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj despre care aveți informații că sunt în relație de rudenie/afinitate cu fostul director al aeroportului, David Ciceo.

Vă rog să specificați și dacă în primul dumneavoastră mandat ca președinte al Consiliului Județean Cluj ați intervenit pe lângă domnul David Ciceo pentru a angaja la aeroport, regie subordonată Consiliului Județean rude sau persoane care sunt în relație de prietenie cu dumneavoastră.

Aveți informații că fostul președinte al Consiliului Județean, Marius Nicoară sau actualul europarlamentar Daniel Buda, ar fi intervenit pentru angajarea unor persoane folosindu-și influența pe lângă domnul David Ciceo?

De asemenea, vă rog să îmi comunicați dacă în ultimii 10 ani ați sesizat organele de urmărire penală cu privire la posibile fapte de corupție sau asimilate acestora de care s-ar face vinovați funcționari din cadrul Consiliului Județean Cluj, foști președinți ai acestei instituții, angajați ai aeroportului sau oameni de afaceri, implicați în construirea Aeroportului Internațional Cluj (clădiri, piste, anexe).

Cu deosebită considerație, Emanuel Ungureanu deputat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *