Platforma România 100 mulțumește celor aproape 1000 de donatori

Politica nationala Slider

Platforma România 100 a pornit în urmă cu câteva luni ca o mișcare civică cu un scop foarte clar: de a construi o alternativă la modul actual de a face politică în România. O alternativă care să asigure trecerea treptată către România sănătoasă, europeană, care promovează competența, integritatea și onestitatea, în care oamenii se implică în viața publică pentru binele colectiv și pentru a progresa alături de ceilalți și nu în detrimentul lor.

În aceste luni, aproape 1000 de donatori au ajutat, prin contribuții deloc de neglijat, lafuncționarea și dezvoltarea asociației. Această susținere financiară de la un număr mare de cetățeni ne dă încredere că dorința noastră de a construi o organizație transparentă şi fără compromisuri poate fi susținută inclusiv financiar cu ajutorul dumneavoastră. 

Publicăm raportul financiar pentru primele șase luni de la înființarea Asociației Platforma România 100, așa cum am promis la momentul lansării publice a acestui proiect. Contribuțiile financiare primite ne responsabilizează să continuăm într-un ritm susținut atât activarea tuturor comunităților tematice create cât și monitorizarea activității guvernamentale și parlamentare. 

De asemenea, cei care doresc să sprijine activitățile Platformei România 100 o pot face accesând pagina de donații de pe site-ul ro100.ro

In aceste luni, Platforma România 100 a acționat proactiv – dezvoltând sau susținând proiecte deja existente care să producă schimbare la nivel local sau central, prin politici publiceComisia de tăiat hârtii 2, #herculaneproject și proiectul dezvoltat împreună cu Fundația Prințului de Wales sunt doar câteva exemple. Au fost organizate deja primele Ro100 Café și întâlniri cu comunitatea Ro100 din București, Cluj-Napoca, Paris, Londra și nu numai. 

Cele cincisprezece comunități tematice Ro100 sunt acum consolidate, iar echipa nucleu, extinsă la aproape 500 de membri, finalizează modul de lucru, sub-temele de interes și componența în fiecare sub-grup de lucru. Abordarea noastră va rămâne, pe cât posibil, una de tip bottom-up. Echipa nucleu va dezvolta, cu ajutorul tuturor, proiecte și comunități locale în care fiecare dintre noi poate participa.

De asemenea, platforma România 100 urmăreşte în permanență acțiunile Guvernului PSD-ALDE și reacționează prompt de fiecare dată când un sector poate fi afectat negativ prin măsuri populiste sau nefundamentate.
 
  • În ultimele săptămâni am arătat punct cu punct care sunt efectele așa-zisei „Revoluții fiscale” adoptate prin Ordonanță de Urgență de guvernul PSD-ALDE (analiza este disponibilă aici).
  • Ne-am alăturat protestelor de stradă împotriva modificărilor legilor Justiției în Parlament și am făcut o analiză extinsă a acestor modificări și a efectelor acestora.
  • De asemenea, pentru că am identificat încercări repetate ale reprezentanților coaliției PSD-ALDE de a minți partenerii externi ai României cu privire la schimbarea legilor Justiției, am tradus și în limba engleză modificările anunțate.
  • Pentru că și în politica externă a României am identificat o schimbare de direcție, am cerut ministrului de resort publicarea mandatului de discuții cu Grupul de la Visegrád aici.
  • Urmărind activitatea parlamentară am identificat derapaje inadmisibile ale comisiei pentru Industrii și Servicii care a introdus amendamente pentruinstituirea unui monopol de stat pe piața gazelor.
Cele peste 50 de alerte, comunicate de presă și analize sunt disponibile la www.ro100.ro/stiri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *