Ne pare rău, Majestate!

Editoriale Politica nationala Slider

Astăzi, 16 decembrie 2017, e o zi tristă pentru România, ziua când ultimul Rege a fost condus pe ultimul drum. Regele Mihai I se odihneşte pe pământul românesc pe care l-a iubit atât de mult, la Curtea de Argeş, alături de Regina Sa. Un model de demnitate şi modestie.

Cu greu îţi găseşti cuvintele să scrii despre acest moment istoric, unul plin de emoţie şi nobleţe, la care au luat parte sute de personalităţi din toate marile Case Regale şi zeci de mii de români. E un moment de care se va vorbi mult timp de acum înainte şi se vor scrie multe file, iar generaţiile care vor veni din urmă vor avea ocazia să citească despre el în manualele de istorie.

Ne pare rău, Majestate, că nu am fost mai buni cu tine şi nu ţi-am acordat mai mult respect aşa cum meritai. Ne pare rău că nu am înţeles gestul de sacrificiu făcut în momentul abdicării forţate sub ameninţarea uciderii a 1000 de tineri studenţi. Ne pare rău că nu te-am preţuit mai mult. Tânăr fiind, mult prea tânăr pentru o asemenea responsabilitate, nu a fost o decizie uşoară să îţi părăseşti poporul pe care l-ai iubit atât de mult, dar datorită acestui gest de sacrifiu 1000 de tineri au trăit. Cum să nu respecţi asta? Ne pare rău că nu am înţeles acest gest de sacrifiu la momentul potrivit şi nu am făcut mai multe pentru a lupta pentru Regele nostru. Sufletul tău bun a salvat multe vieţi.

Niciun politician sau şef de stat post-decembrist nu va mai fi condus pe ultimul drum de zeci de mii de oameni în stradă şi nu va genera atât de multă emoţie. Un Rege e un Rege, o personalitate marcantă care a însemnat foarte mult pentru România. Nimeni nu va mai putea câştiga respectul poporului român cum a făcut-o Regele Mihai I.

România putea să fie condusă de un Rege demn, cu onoare, cu o conduită impecabilă, respectat şi educat, dar a ajuns să fie condusă de bolşevicii lui Ion Iliescu şi discipolii săi. Ce destin trist pentru ţara noastră!

Să ne aducem aminte de anul 1992, când Regele Mihai I a revenit pentru prima dată în ţară din exil, iar printre cuvintele sale au fost şi un „Vă iubesc” spus din tot sufletul. Când aţi mai auzit aceste cuvinte din partea unui demnitar român? Exact, niciodată. Şi nici nu se va întâmpla acest lucru vreodată sunt ferm convins de asta.

Regele şi-a iubit foarte mult poporul şi cred că dacă ar fi fost lăsat să preia conducerea când era momentul, România ar fi arătat altfel. Mai demnă şi mai respectată.

Şi ca să îl citez pe colegul Tiberiu Fărcaş, care scrie pe Facebook, „nu mulți oameni politici vor avea parte de dragostea poporului cum au avut Corneliu Coposu, în 1995, şi acum Regele, de la mulţimea revărsată pe străzi”.

În acest moment trist pentru România trebuie să ne cunoaştem istoria şi să înţelegem mai bine ce a însemnat Monarhia şi ce a însemnat Regele Mihai I pentru ţara noastă, nu intoxicările propagandei comuniste, ci istoria reală. Nu mai suntem în acea perioadă de tristă amintire, avem destule resurse de unde să ne putem informa corect – să învăţăm să le folosim!

Odihneşte-te în pace, Majestate! Acum esţi ACASĂ! Pentru totdeauna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *