Tudose: „În ianuarie va fi o evaluare, dar la nivelul tuturor zonelor de decizie; în mod sigur vor fi luate măsuri de eficientizare”

Politica nationala

Premierul Mihai Tudose a afirmat vineri seară la România TV că în luna ianuarie va avea loc o evaluare, dar nu doar a Guvernului ci la nivelul tuturor zonelor de decizie, referindu-se şi la şefii de agenţii, secretarii de stat, membri în consilii de administraţie. El a afirmat că vor fi luate măsuri de eficientizare.

„Va fi o discuţie în coaliţie şi nu neapărat a Cabinetului, ci a tuturor celor care sunt puşi să ia nişte decizii, să pună în aplicare decizii, începând cu şefii de agenţii, secretarii de stat, membrii în CA, în AGA”, a precizat Tudose, întrebat dacă în ianuarie ar urma să aibă loc o evaluare a Executivului.

El a precizat că în mod sigur vor fi luate şi „măsuri de eficientizare”.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi că în ianuarie va avea loc o discuţie privind eventuala necesitate a modificării structurii Guvernului. În ceea ce priveşte remanierea unor membri ai Cabinetului, Dragnea a precizat că nu are niciun element care să îi spună că trebuie remaniat un anumit ministru. El s-a declarat mulţumit de activitatea premierului Mihai Tudose.

„Trebuie să vedem anul viitor dacă forma Guvenului este cea mai bună, dacă este nevoie sau nu să se procedeze la o restructurare a Guvernului. Dacă da sau nu”, a afirmat Dragnea la România TV, adăugând că a stabilit cu premierul şi cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu ca în ianuarie să discute şi cu membrii Guvernului, dacă un astfel de demers este necesar sau nu.

El s-a declarat mulţumit de activitatea premierului Mihai Tudose, despre care a susţinut că „e un tip care nu e foarte calm”, găsind totuşi o explicaţie în ritmul de muncă pe care l-a avut Guvernul în ultima vreme şi pe care l-a calificat ca fiind unul „infernal”.

Întrebat în legătură cu o evenutală remaniere, Liviu Dragnea a răspuns: „Eu nu am nicun element care să-mi spună că trebuie să fie remaniat ministrul X. M-a interesat ca în toată această perioadă Guvernul să fie susţinut”.

Liderul PSD a spus totuşi că, în ceea ce priveşte activitatea Guvernului, este necesară „schimbarea unor proceduri interne atât în interiorul ministerelor, cât şi între acestea, pentru a fluidiza circuitul documentelor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *