Ceartă, acuzaţii şi circ ieftin la protestul din prima duminică a anului – Mobilizare generală pentru 20 ianuarie!

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Protestul din prima duminică a noului an pentru susţinerea justiţiei şi a democraţiei a adus în centrul Clujului circa 800 de persoane, iar marşul s-a desfăşurat pe un traseu scurt decât cel anunţat iniţial din cauza numărului redus de participanţi.

Câteva zeci de clujeni au început să se adune la ora 18:00 în faţa Monumentul Memorandiştilor de pe Eroilor, iar spre ora 19:00 numărul lor a crescut la câteva sute.

Activiştii de la platforma Declic, grupurile civice Corupţia Ucide şi Umbrela Anticorupţie Cluj au anunţat că vor merge în 20 ianuarie la Bucureşti pentru a reprezenta Clujul la protestul din Piaţa Victoriei şi i-au îndemnat în această seară pe clujeni să se alăture într-un număr cât mai mare. Iniţiatorii ar putea să închirieze şi 3-4 autocare pentru a pleca spre Capitală în mod organizat.

Protestul din această seară a avut parte şi de un incident între doi protestatari, care s-au luat la ceartă pe teme politice de genul cine face parte dintr-un partid sau altul. Mai exact, jurnalistul Horia Cristea de la site-ul voceaclujului.ro, cu portavocea în mână, după ce şi-a încheiat discursul, l-a acuzat pe un alt clujean care l-a confruntat că este de la USR şi a început să strige numele partidului, moment în care a început un val de huiduieli la adresa sa, iar restul clujenilor aflaţi în piaţă i-au cerut să plece.

Horia Cristea le-a cerut protestatarilor să fie mai organizaţi şi să acţioneze Parlamentul în judecată şi să se adreseze instanţelor. Acesta a precizat că el nu îşi doreşte să fie schimbat PSD cu PNL sau USR, iar „plimbările” acestea de duminică nu aduc rezultate.

Incidentul a început când Cristea a cerut ca zece oameni să vină în faţă pentru a lua cuvântul, moment în care un clujean i-a reproşat că el nu iese în stradă la apelul nimănui. VIDEO

Iată care sunt motivele care scot oamenii în stradă:

1. Justiția să rămână independentă, prin urmare solicităm retragerea integrală a proiectului de modificare a legilor Justiției!
2. Vrem retragerea integrală a proiectului de modificare a Codului penal și a Codului de Procedură Penală!
3. Cerem demisia tuturor persoanelor cu probleme penale din funcții publice!
4. Cerem demisia tuturor artizanilor proiectelor de lege menționate anterior.

Marşul s-a desfăşurat pe „traseul scurt” decât cel anunţat iniţiat: Eroilor – Prefectură – B-dul 21 Decembrie 1989 – Memorandumului – Petru Maior – Piaţa Lucian Blaga – Napoca – Piaţa Unirii.

Dintre scandările cele mai frecvente au fost: „PSD ciuma roşie”, „Jos Dragnea jos, că eşti un ticălos”, „Anticipate, anticipate”, „Nu cedăm, nu capitulăm”, „Hoţii la închisoare, nu la guvernare”, „Tăriceanu şobolanul”, „România, trezeşte-te”, „Justiție, nu corupție”, „Nu vrem să fim conduși de hoți”, „Ale, ale, o dorință sinceră, Romania liberă” şi „Uniti, salvam, toată Romania”.

Mobilizare generală la Cluj pentru protestul din 20 ianuarie 2018:

Dacă o parte dintre manifestanţi vor merge la Bucureşti pentru a protesta în Piaţa Victoriei, la Cluj se va ieşi şi atunci în stradă. „În 20 Ianuarie, hai să fim alături de Capitală! „București nu uita Clujul e de partea ta!” nu e o lozincă pentru noi”, se arată într-un mesaj postat pe pagina evenimentului „Clujul protestează în Bucureşti”.

Sursa video: eClujeanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *