Emanuel Ungureanu: „Veniturile nete ale medicilor și asistenților vor scădea. Sistemul sanitar este în pragul unei catastrofe”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Deputatul USR Cluj Emanuel Ungureanu trage un semnal de alarmă în privinţa sistemului sanitar românesc. Veniturile nete ale unor medici sau asistente și ale altor categorii de personal din sănătate vor fi din data de 15 aprilie mai mici decat în luna ianuarie, lucru care duce la o catastrofă în sistem.

Emanuel Ungureanu, care este vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, a publicat, pe pagina sa de Facebook, și un memoriu adresat ministrului Sănătații de medicii secției de terapie intensiva de la Spitalul de Urgență din București, în care aceștia cer „adoptarea unui regulament de sporuri coerent, etic și care să reflecte periculozitatea activității pe care o desfășurăm.”

„Foarte multe spitale din România au o mare criză de medici specializați în terapie intensivă. Exodul medicilor din această specializare este unul uriaș, medicii ATI sunt foarte bine plătiți în Occident”, afirmă deputatul USR Emanuel Ungureanu pe Facebook.

El adaugă că „este timpul ca personalul medical să se mobilizeze exemplar împotriva mafiei care blochează orice reformă în sistemul medical”,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *