Daniel Buda: „Colectivizarea Pilonului II de Pensii, în atenția Comisiei Europene!”

Comunicate POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Recentele încercări ale Guvernului PSD-ALDE, condus de Liviu Dragnea, de a naționaliza Pilonul II de Pensii a făcut obiectul unei scrisori pe care europarlamentarul clujean Daniel Buda i-a adresat-o cu puțin timp în urmă președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker în care l-a atenționat cu privire la pericolul iminent la care este expusă România de către actualul guvern iresponsabil.

Daniel Buda a susţinut o conferinţă de presă duminică, 9 septembrie, pe această temă, la sediul partidului. 

„În cadrul conferinței de presă pe care am susținut-o astăzi la sediul PNL Cluj, am abordat și acest subiect. Jaful pus la cale de Guvernul PSD-ALDE asupra banilor românilor din Pilonul II de Pensii nu a trecut neobservat de Comisia Europeană. Într-un răspunsul la scrisoarea adresată Comisiei Europene pe tema naționalizării abuzive a Pilonului II de Pensii de către Guvernul PSD-ALDE, instituția europeană, prin vocea vicepreședintelui Valdis Dombrovskis, comisar responsabil pe moneda euro și dialog social, a confirmat ceea ce PNL a susținut cu tărie în ultimele luni: faptul că modificările la Pilon II de Pensii care au intrat în vigoare la începutul anului 2018, inclusiv reducerea contribuțiilor, ridică serioase semne de întrebare cu privire la impactul asupra dezvoltării piețelor de capital din România.

Mai mult, reducerea suplimentară a contribuțiilor sau transformarea Pilonul II de Pensii va afecta sustenabilitatea pe termen lung al acestui pilon din sistemul de pensii. Cu alte cuvinte, câștigul fiscal obținut pe termen scurt s-ar pierde pe termen lung deoarece contribuțiile sociale redirecționate ar avea ca rezultat obligația de a plăti pensii pentru limita de vârstă în viitor iar acest lucru ar duce la o diversificare mai redusă a pensiilor pentru români.

Domnul Comisar a mai transmis în cadrul răspunsului faptul că instituția urmărește îndeaproape evoluțiile din sectorul financiar din România, în special cele referitoare la Pilonul II de Pensii. Totodată, Comisia este pregătită să formuleze răspunsurile de politică, necesare pentru această situație.

Naționalizarea de către Guvernul PSD-ALDE a Pilonului II de Pensii nu este altceva decât o procedură similară cu colectivizarea din perioada comunistă. Liviu Dragnea, Lia Olguța Vasilescu sau alți asemenea semidocți din PSD-ALDE, au primit de la Comisia Europeană o lecție despre ceea ce înseamnă cu adevărat justiția socială.

Am speranța că astfel de tentative de naționalizare a resurselor financiare, care sunt în proprietatea românilor, să nu mai facă niciodată obiectul programului malefic de guvernare al PSD-ALDE”, se arată în declaraţia liderului PNL Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *