Deputat USR Claudiu Năsui: „PSD continuă feudalismul pseudo-democratic cu legarea de glie”

Politica nationala

Deputatul USR răspunde declarațiilor miniștrilor din guvernul PSD-ALDE, Eugen Teodorovici și Sorina Pintea care au făcut afirmații legate de limitarea dreptului la muncă a românilor, în alte state europene, un drept câștigat cu mult efort:

„PSD deja ține județe întregi în starea de feudalism cu baroni locali și sistem de primari care dețin practic toată puterea economică. Nimeni nu poate face nimic fără oblăduirea lor. Acum se văd consecințele acestui sistem și vor să ducă feudalismul mai departe prin a lua dreptul românilor de a munci în alte țări.

Nu e doar o idee fluturată în vânt. Domnul Teodorovici se laudă că a discutat-o chiar la nivel european. Măcar acum începem să aflăm care vor fi prioritățile României în timp ce deține președinția consiliului UE”.

Deputatul susține că, dacă într-adevăr se dorește readucerea românilor în țară, există două opțiuni. Fie aceștia sunt convinși să se întoarcă voluntar pentru că le va fi mai bine în România. Fie se încearcă, așa cum sugerează domnul Teodorovici, să se utilizeze coerciția de stat.

Deputatul continuă: „Mi se pare sinistru că între aceste două opțiuni ministrul Teodorovici o alege pe a doua. Ba mai mult, a mai și pus-o în discuție la nivelul european. Majoritatea românilor nu pleacă să lucreze în alte țări de plăcere. Românii pleacă pentru că alte țări se poartă mai bine cu ei. Nu le iau jumătate din salariu în impozite. Le dau siguranța faptului că dacă ajung la spital nu vor pleca mai bolnavi decât s-au dus. Sistemul de educație merge mai bine decât în România. Mediul de afaceri nu e complet impredictibil. Sunt multe motive pentru care românii pleacă să muncească în alte țări.’

Năsui dezvoltă și o serie de soluții reale pentru a face românii să se întoarcă în țară: reformarea sistemul de educație și de sănătate din temelii, reducerea impozitării pe muncă (unde România e fruntașă europeană) și folosirea fondurile europene pentru a face investiții în infrastructură. Motivul invocat pentru lipsa acestor soluții este lipsa de voință politică: ‘Dacă facem toate acestea, diaspora se va întoarce de la sine fără să fie obligați de niciun stat să o facă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *