Dacian Cioloş anunţă lansarea unui program civic în cadrul Platformei România 100

Politica nationala

Fostul premier al României şi liderul Platformei România 100, Dacian Cioloş, a anunţat lansarea unui program civic prin care comunitatea de voluntari să se poată unii în jurul unor acţiuni sociale.

Iată mesajul lui Dacian Cioloş:

Exact acum un an lansam o provocare către toți oamenii care s-au înscris în Platforma România 100 fără să știu dacă îndemnul meu va avea sau nu vreun ecou. Era un pariu riscant. Sunt românii în stare să se adune în comunități mici, locale, pentru a ajuta alți semeni? Sau ne mobilizăm doar atunci când ne ajunge cuțitul la os și trebuie să protestăm împotriva celor care ne conduc spre o prăpastie? Suntem doar reactivi sau putem construi, pozitiv, prin fire trainice, legături cu semenii din comunitățile în care trăim?

„Nu există scurtături pentru a schimba în bine, cu adevărat, România. Dincolo de cele 15 comunități tematice care lucrează la idei și soluții pentru o viziune de dezvoltare a României, am lansat și ideea de implicare de jos în sus prin intermediul comunităților locale”.

Asta spuneam acum un an.

Azi putem spune că suntem în stare să facem orice ne propunem pentru că am adunat în câteva luni oameni motivați și odată cu ei multe fapte bune care-i pot inspira și pe alții și care pot fi replicate înzecit în toate colțurile României.

Faptele bune trebuie înmulțite iar azi vi le prezentăm pe cele făcute în 2018 cu bucuria că nu am stat pe loc.

fapte.ro100.ro este oglinda primelor 150 de proiecte făcute timp de un an de peste 2500 de voluntari ai Platformei România 100 din cele peste de 110 Comunități Locale.

Faptele voluntarilor din Platforma România 100 sunt diverse și vorbesc de la sine despre preocupările și nevoile românilor dincolo de bătălii politice și declarații politicianiste fără substanță și finalitate. Voluntarii și-au dedicat timpul liber pentru a organiza donări de sânge în situații urgente, au ajutat în afara programului de școală copiii care au pornit în viață cu șansa a doua să folosească noile tehnologii, au fost sprijin pentru alți semeni ajunși în situații limită după intemperii naturale, au organizat târguri de locuri de muncă și multe alte proiecte mai mici sau mai mari pentru comunitate.

Acest civism în folosul comunităților, prin implicarea oamenilor din comunități construiește caractere de oameni cărora le pasă, care fac ceea ce spun și care vor schimba România în bine pentru că nu mai așteaptă de la alții să o facă.

Îi felicit pe toți voluntarii din Ro100 pentru darul lor către comunitățile din care provin și sper ca exemplul lor să fie replicat peste tot acolo unde este nevoie. Aceste fapte sunt inspirație pentru mine și sper că vor fi și pentru alții care nu doar așteaptă ajutor de la Guvern sau aleși ci pun mâna și construiesc prin implicare la firul ierbii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *