Daniel Buda, atac la Cioloș: „Mi-aș fi dorit să fi fost membru al PNL, dar el a avut o agendă dublă. Să nu uite că experiența sa europeană cu care se laudă se datorează tot PNL-ului”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Președintele PNL Cluj, Daniel Buda, europarlamentar, a lansat un atac la adresa liderului Partidului PLUS, Dacian Cioloș, pe care l-a acuzat că a avut agendă dublă și că a uitat că PNL-ul a fost singurul partid care l-a susținut în toate funcțiile pe care le-a avut, atât la nivelul european, cât și național.

Buda și-ar fi dorit ca Dacian Cioloș să fi fost membru PNL, partid căruia i-a oferit această posibilitate în permanență și speră ca liderul PLUS să își declare susținerea publică pentru președintele Klaus Iohannis.

„Mi-aș fi dorit ca domnul Cioloș să fi fost membru al Partidului Național Liberal, oferindu-i-se această posibilitate de-a lungul timpului.

I s-au oferit toate funcțiile posibile și imposibile, deci domnia sa a avut posibilitatea de a veni în interiorul PNL, partid care i-a dat domnului Dacian Cioloș toate funcțiile numite pe care le-a avut. Și aceea de secretar de stat în Ministerul Agriculturii, aceea de Ministru al Agriculturii și aia de comisar european. Ca să nu mai zic de funcția de prim-ministru, unde PNL l-a susținut fără rezerve, sigur domnia sa aflăm astăzi că avea agendă dublă și care s-a bucurat de susținerea și celor de la PSD, creându-le în structurile guvernamentale niște facilități pe care le avem astăzi. Vom vorbi și de această chestiune cum au fost menținuți pe banii PSD-ului de către domnul Cioloș în funcții guvernamentale, de decizie, sub această aparentă mască a democrației.

Astăzi mi-aș fi dorit ca această îndreptare să îl aducă de asemenea în ultimul moment în PNL, a decis domnia sa să își facă o nouă structură politică, să fie sănătos, dar nu pot să îi doresc succes, pentru că, repet, dacă el astăzi spune că are experiențe la nivel european să nu uite că această experiență și această vocație i-a dat-o PNL-ul, nu altcineva. Și mi-aș fi dorit ca în declarațiile publice pe care le face să spună că îl susține pe Klaus Iohannis la președinția României.

Domnul Klaus Iohannis va fi președintele României, cu sau fără el, dar mi-aș fi dorit ca Dacian Cioloș, exponentul unei noi generații de politicieni, să fie alături de partea bună a lucrurilor, pentru că știm că orice divizare a dreptei poate să creeze dificultăți în ceea ce privește câștigarea președinției. Klaus Iohannis va fi președintele României pentru că are în spate PNL-ul, partid care știe să facă ceea ce trebuie pentru a genera un președinte. Însă nu pot să nu fiu supărat și mâhnit de atitudinea fostului meu coleg de liceu, Dacian Cioloș”, a declarat Daniel Buda.

PNL merge singur în alegerile europarlamentare

Președintele PNL Cluj a susținut că PNL exclude orice colaborare cu alt partid și va merge singur în alegeri. „Nu avem în vedere încheierea unei alianțe cu niciun partid politic”, a susținut Buda.

„Ferească Dumnezeu să nu fi avut un președinte ca și Klaus Iohannis în aceste momente tulburi la nivel european”.

„Ferească Dumnezeu să nu fi avut un președinte ca și Klaus Iohannis în aceste momente tulburi la nivel european. Pentru că vă spun un lucru, ne-ar fi tăiat fondurile de ne lua dracu și așa stăm cu absorbția fondurilor europene, dar fără președintele Iohannis care să fie un punct de reper în ceea ce privește stabilitatea României”, a mai precizat eurodeputatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *