Ludovic Orban: „Ne vedem periodic cu preşedintele Iohannis şi comunicăm”

Politica nationala

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că liberalii se întâlnesc period cu preşedintele Klaus Iohannis, dar că acesta nu este un motiv pentru suspendarea din funcţie a şefului statului.

„Ne vedem periodic şi comunicăm. Important este că există o comunicare, există o coordonare a poziţiilor, împreună susţinem tot ceea ce considerăm că este bine pentru România şi cred că importanţa preşedintelui României în perioada în care România exercită preşedinţia Consiliului European creşte foarte mult, pentru că este, la ora actuală, liderul român cu cea mai mare credibilitate la nivelul Uniunii Europene şi, practic, singurul care are capacitatea de a putea îmbunătăţi imaginea României, grav deteriorată de acţiunile coaliţiei majoritare PSD-ALDE”, a declarat Orban.

Întrebat dacă recenta întâlnire pe care au avut-o cu preşedintele a fost convocată de acesta, Ludovic Orban a răspuns: „A fost o înţelegere comună între domnul preşedinte şi preşedintele PNL. Cu siguranţă că ne-a invitat preşedintele pentru că preşedintele a fost gazdă şi îi mulţumim că a fost gazdă”.

„Nu există niciun temei constituţional pentru a iniţia procedura de suspendare dar, dacă vor să se umple de ridicol şi vor să încaseze o înfrângere ruşinoasă, pot să iniţieze”, a spus liderul PNL.

Întrebat dacă nu este vorba despre implicarea politică a preşedintelui, Orban a replicat: „Preşedintele Iohannis, spre deosebire de tătucul PSD, Ion Iliescu, şi spre deosebire ce celălalt preşedinte, nu a spus niciodată: Votaţi cu PNL şi nu s-a manifestat. Faptul că se consultă cu noi este normal, este firesc, practic suntem partidul pe care l-a condus, partidul cu care s-a prezentat în alegeri, împreună ne-am angajat pentru atingerea anumitor obiective şi este normal să existe o relaţie mai apropiată între preşedintele României şi PNL, cu atât mai mult cu cât, în mod evident, vor fi alegeri prezidenţiale în cursul acestui an, iar PNL a luat decizia în Consiliul Naţional de a-l sprijini pe preşedintele Iohannis pentru un nou mandat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *