Europarlamentarul Cătălin Ivan: „Țara arde, baba se piaptănă sau de ce vorbește Guvernul despre aderarea la zona euro”

Politica nationala

Europarlamentarul Cătălin Ivan critică dur Guvernul României pe motiv că nu e în stare să elaboreze propriul buget, dar vorbește despre adoptarea monedei euro până în 2024.

„În condițiile în care Guvernul României nu e în stare să-și elaboreze propriul buget, exact în perioada în care conduce Consiliul Uniunii Europene, Viorica Dăncilă citește mecanic niște fraze despre pregătirea pentru adoptarea monedei euro în 2024.

N-ar fi mai bine să elaboreze mai întâi bugetul pentru 2019, care trebuia depus în Parlament până cel mai târziu la 15 noiembrie 2018? Sigur, pentru PSD, Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice e facultativă și, dacă în anii 2000 se adopta legea bugetului prin aprilie – mai, iar în anii 90, chiar și în iunie, de ce să nu ne întoarcem în timp?

Dincolo de faptul ca aderarea la zona euro este un proces complex, care presupune foarte multe condiții pe care România trebuie să le îndeplinească, este și un demers împotriva intereselor țării noastre. În timp ce pentru noi, adoptarea monedei euro ar fi o renunțare voluntară la orice șansă de dezvoltare economică pe termen mediu și lung, pentru statele din zona euro, decizia ar fi benefică. Criza economică a arătat cu prisosință cât de grave sunt problemele în interiorul zonei euro. Italia se află deja de două trimestre consecutiv în recesiune. În contextul acesta, România pretinde că se pregătește să adere la euro.

Cât de serios poate fi demersul, câtă vreme Guvernul este incapabil să adopte bugetul pe anul în curs, nici vorbă să mai elaboreze bugete multianuale și previziuni economice, absolut necesare înaintea unei decizii atât de importante precum adoptarea monedei euro?!

România a ajuns o scenă de teatru de marionete, trase de sforarii lui Dragnea, care cred, în micimea lor, că totul se reduce la propagandă ieftină. Că umflând pieptul cu creșterea economică, fraieresc pe oricine. Că atacând toate instituțiile statului care nu le fac încă pe plac, inclusiv Banca Națională și Consiliul Concurenței, vor reuși să le reducă la tăcere.

Anunțul cu privire la adoptarea monedei euro este doar o fumigenă aruncată de consultanții israelieni ai domnului Dragnea, care are drept unic scop politic amăgirea poporului român până când, visează el, va ajunge președintele României.

Până în 2024, mai e mult. Este bine să avem obiective ambițioase, dar ele trebuie să fie oneste, atât față de partenerii europeni, cât mai ales față de poporul român. Garantat nu putem adera la euro. Ca să ajungem în 2024, trebuie să vedem cum trecem de anul care abia a început și de cei care vor urma după dezmățul financiar al epocii Dragnea”, a susținut Ivan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *