„În sfârșit avem cu cine” – USR-PLUS: o alianță a normalității și a bunului simț

Editoriale Slider

În timp ce Partidul Social Democrat se dezintegrează sub propria neputință și incompetență, generate de măsurile absolut iresposabile luate de acest guvern-catastrofă condus de Viorica Vasilica Dăncilă, sâmbătă, în a doua zi a lunii februarie, a avut loc momentul îndelung așteptat de toată suflarea românească care își dorește un trai decent în țară: constituirea unei alianțe între cele două formațiuni politice noi, USR-PLUS.

Cele două partide și-au dat oficial mâna și vor merge împreună la alegerile europarlamentare din 24 mai, urmând ca, cel mai probabil, să meargă împreună la cele prezidențiale și parlamentare. I-au spus „Alianța 2020 USR-PLUS”. Au realizat în sfârșit că doar ÎMPREUNĂ sunt mai puternici și doar UNITATEA îi va ajuta să își îndeplinească obiectivele propuse.

„Acum chiar avem cu cine”, e mesajul speranței îmbrățișat de majoritatea românilor care își doresc o viață mai bună în România, semn că cele două grupuri politice le vor pune probleme serioase eternelor partide care ne-au condus în ultimii 30 ani. Dar, la fel ca-n fotbal, vine o vreme când orice jucător trebuie să agațe ghetele în cui. La fel e și-n politică, vine un moment când trebuie să se retragă din joc dinozaurii politici și să facă loc generației tinere și așteptate.

Dacă ar fi să descriu noua alianța în două cuvinte, cred că acestea ar fi: normalitate și bun simț. Sunt două partide formate, în cea mai mare măsură, din oameni noi în politică, oameni onești, tineri energici și motivați să facă din România o țară mai bună. Așteptările electoratului tânăr de la USR și PLUS sunt mari, fiecare dintre noi ne dorim să nu mai fim nevoiți să părăsim țara pentru o viață mai bună, ne dorim salarii decente, o birocrație cât mai simplă și eficientă și condiții normale într-o țară europeană. Și nu cred că aceste lucruri sunt dificil de implementat, îți trebuie doar puțină voință și niște oameni dornici să o facă.

De fiecare dată când privesc atât USR cât și PLUS, văd o gașcă de tineri preocupați de binele comun, de o Românie modernă, cu valori europene și de asigurarea unor condiții normale pentru un trai decent. Văd niște tineri, majoritatea dintre ei proveniți din Stradă și din rândurile societății civile, care s-au săturat să stea să aștepte să cadă din cer bunăstarea și s-au hotărât să ia atitudine, să facă CEVA, iar pentru a face acel ceva a fost nevoie să intre în jocul politic și în Sistem. Pentru că, la fel ca-n fotbal, altfel se vede un meci când ești la firul ierbii. Cam așa e și-n politică.

Urmărind atent activitatea parlamentarilor USR și a celor implicați în noua formațiune PLUS văd multă ambiție, determinare, interes și dorință de a schimba lucrurile în bine. O gașcă de oameni faini care vor să schimbe România.

Dincolo de cele două partide ancorate în trecut, PSD și PNL, care refuză să evolueze și să aducă un suflu nou în politică, USR și PLUS sunt două comunități plină de viață, moderne, deschise și preucupate de a face bine. Cel puțin asta se vede din afară, din implicarea și luările lor de poziție, se vede o dorință de a face lucrurile să meargă în direcția bună.

Când mă uit la cele două îi văd pe acei oameni care ar fi putut pleca în străinătate pentru a-și construi un viitor mai bun la fel ca alți conaționali de-ai noștri, dar au ales să rămână, să se implice și să lupte pentru România. Să lupte pentru acea normalitate care ne lipsește ca nație.

Scena politică românească fierbe în aceste zile, iar ziua de 24 mai 2019 se apropie cu pași repezi, lupta e aprigă, miza pe locurile de europarlamentar e foarte mare, dar în final tot noi suntem cei care decidem pe cine ne dorim să ne reprezinte la Bruxelles. Datoria noastră ca cetățeni este să analizăm și să luăm decizia cea mai bună pentru un viitor așa cum ni-l dorim.

Dacă nici acum nu avem cu cine, nu știu când vom mai avea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *