Ludovic Orban: „Înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii şi Dezvoltare este o „megaescrocherie”

Politica nationala

Președintele PNL Ludovic Orban susţine că alianţa PSD – ALDE „acţionează parcă după un plan elaborat de inamici ai României cu scopul de a pune pe butuci economia României”. 

Orban afirmă că prin Fondul Suveran de Investiții și Dezvoltare se urmăreşte punerea sub control politic a celor mai profitable companii.

„Guvernele PSD- ALDE acţionează parcă după un plan elaborat de inamici ai României cu scopul de a pune pe butuci economia României. Blocarea proiectelor mari de infrastructură de transport, blocarea investiţiilor publice, distrugerea sistemului financiar- bancar, distrugerea sectorului energetic, punerea în dificultate a sistemelor de comunicaţii, naţionalizarea Pilonului 2 de pensii, jefuirea companiilor româneşti, aruncarea în aer a finanţelor publice locale, provocarea unor dezechilibre economice grave, descurajarea investiţiilor private româneşti şi străine, izolarea României pe plan internaţional, alungarea efectivă din ţară a sute de mii de români, prăbuşirea autorităţii instituţiilor statului român, blocarea achiziţiilor publice din domeniul apărării, subfinanţarea serviciilor de informaţii ( care apară România de ameninţările tot mai mari la adresa siguranţei naţionale ) sunt acţiuni care nu mai par să fie rodul întâmplării, ci al unei premeditari care ascunde intenţii ostile la adresa României”, a scris, duminică Ludovic Orban pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, „printre cele mai periculoase lovituri, este noua tentativă de înfiinţare a fatidicului Fond Suveran de Investiţii şi Dezvoltare”.

„După ce am reuşit să îl blocăm un timp prin atacul la Curtea Constituţională, Guvernul revine cu un nou proiect. Aşa-zisul Fond suveran este, de fapt, o megaescrocherie prin care se urmăresc mai multe obiective: punerea sub controlul politic al lui Dragnea a celor mai importante şi profitabile companii româneşti cu capital majoritar de stat; obţinerea de bani sub formă de împrumut, girand cu acţiunile companiilor; folosirea acestor bani pentru nişte investiţii decise politic; scoaterea de sub legislaţia europeană din domeniul achiziţiilor a tuturor contractelor care se vor încheia, pentru a hrăni clientela politico-economică a PSD- ALDE cu bani publici fără niciun control din partea instituţiilor statului; preluarea ostilă a acestor companii româneşti de către nişte clienţi obscuri ai actualei puteri, că urmare a imposibilităţii de restituire a împrumuturilor etc”, mai scrie Orban.

PNL va uza de toate armele pentru a împiedica constituirea acestui fond, care „nu reprezintă altceva decât o puşculiţa de partid a PSD şi ALDE, alimentată din banii noştri, ai cetăţenilor români”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *