Cioloș: „Clujul riscă să devină victima propriei dezvoltări

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Dacian Cioloș și Dan Barna, alături de candidații Alianței 2020 USR PLUS, au fost, sâmbătă, la Cluj-Napoca, în cadrul unui turneu prin țară.

Președintele partidului PLUS, Dacian Cioloș, a spus, într-o conferință de presă:

„Printre obiectivele noastre pentru prezența în Parlamentul European, se va regăsi și Clujul cu prioritățile pe care le are, în primul rând cele legate de infrastructură. Clujul este un oraș care, dacă nu se vor lua măsuri în perioada următoare, riscă să devină victima propriei dezvoltări, un oraș în care deja simțim presiunea supralocuirii, cu consecințele de rigoare asupra infrastructurii, care are nevoie să fie adaptată, cu o abordare de dezvoltare care ar trebui să treacă dincolo de dezvoltarea orașului și să integreze zona metropolitană, cu luarea în considerare a creșterii costului vieții care poate să ducă la un centrism al orașului și să îndepărteze categorii sociale de care un oraș ca și Clujul are nevoie”.

Cioloș crede că  Alianța 2020 USR-PLUS va susține programul de digitalizare al Clujului și regiunii, în Parlamentul European.

„Aceste probleme pot fi rezolvate cu sprijinul Uniunii Europene, dar dincolo de asta, Clujul are în continuare perspective de dezvoltare. Poate să devină un hub în domeniul noilor tehnologii și nu întâmplător zilele trecute a avut loc o importantă conferință europeană la Cluj, la care știu că a fost prezentă și comisara europeană Mariya Gabriel, responsabilă de digitalizare la Comisia Europeană. Vom susține programul de digitalizare a Clujului în Parlamentul European, la fel cum vom susține și alte decizii care vor afecta pozitiv Clujul, Ardealul și România în general”.

Președintele USR, Dan Barna:

„Trebuie să redevenim la o țară europeană, cum am arătat și la referendumul de anul trecut că suntem și de aceea încheiem acest turneu de precampanie și strângere de semnături aici, în Cluj, pentru că sincer credem că exemplul clujenilor trebuie să fie un exemplu de longevitate în România și nu variantele pe care încearcă să le explice Liviu Dragnea, pentru care Uniunea Europeană este un dușman”, a declarat Dan Barna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *