Un consilier județean al PSD Cluj, găsit incompatibil de ANI! Firma la care era angajat avea 6 contracte cu o instituţie subordonată CJ Cluj

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Consilierul județean al PSD Cluj Vasile Sălățioan a fost găsit în stare de incompatibilitate de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI), după ce firma la care este angajat a beneficiat de contracte publice cu o instituţie subordonată Consiliului Judeţean (CJ) Cluj.

„În perioada exercitării mandatelor de consilier județean (2012 – 2016 și 2016 – 2020), o societate comercială la care persoana evaluată deține funcția de șef birou/serviciu financiar – contabil a încheiat 6 contracte comerciale de prestări servicii/executare lucrări/furnizare produse cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj”.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003″, potrivit căruia „(1) Consilierii locali şi consilierii judeţeni care au funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor ori alte funcţii de conducere, precum şi calitatea de acţionar sau asociat la societăţile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unităţi administrativ-teritoriale nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte, cu instituţiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau judeţean respectiv ori cu societăţile comerciale înfiinţate de consiliile locale sau consiliile judeţene respective. (2) Prevederile alin. (1) se aplică şi în cazul în care funcţiile sau calităţile respective sunt deţinute de soţul sau rudele de gradul I ale alesului local”.

Consilierul judeţean a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Conform ANI, Vasile Sălătioan a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Vasile Sălătioan este consilier judeţean din partea PSD în cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Cluj şi preşedinte al Comisiei pentru urbanism din cadrul instituţiei administraţiei judeţene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *