Rareș Bogdan sau Freddie Mercury de Cluj? Vezi unica poză cu acesta membru PNL din 1997!

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

EXCLUSIV. Fostul moderator de televiziune de la emisiunea „Jocuri de Putere” de la Realitatea TV, Rareș Bogdan este cel care deschide lista de candidați a Partidului Național Liberal (PNL) la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019.

Imediat după ce a fost oficial nominalizat, despre Rareș Bogdan s-au scris în presa centrală diverse speculații și chiar acuze, că nu ar fi avut legătură niciodată cu liberalii etc. Când Ludovic Orban, președintele PNL, a spus pe scenă, la lansare, că „Rareș Bogdan s-a întors în PNL” mulți au strâmbat din nas ori au rămas uimiți.

Dar Rareș a făcut politică din studenție!

Siteul Clujulpolitic.ro vă oferă dovada, singura fotografie care atestă că Rareș Bogdan a făcut politică și era liberal din studenție. Fotografia aflată acum în arhiva siteului clujulpolitic.ro provine din arhiva de presă a fostului cotidian „Mesagerul Transilvan”, ziar închis în anul 2000. Deținem fotografia și în forma originală, print.

În fotografie deci, în 1996, apare Rareș Bogdan ca lider al PAC anuntand alianta cu PL 93- filiala Cluj, într-o conferință de presă la Cluj-Napoca, la fostul club Diesel!

Rareș Bogdan era student la științe politice la Universitatea „Babeș Bolyai” (UBB), membru și lider local PAC. PL 93 era o facțiune liberală desprinsă de greii Dinu Patriciu, Viorel Cataramă și Călin Popescu Tăriceanu din PNL. Afișul de lîngă Rareș Bogdan este edificator pentru alianța electorala PAC-PL 93 din 1996, sub numele Alianța Național Liberală (ANL). Sloganul acesteia era ”Alegeți Calea Dreaptă”.

În fotografie, alături de Rareș Bogdan, este arhitectul Romulus Zamfir, președinte pe Cluj al Partidului Alianței Civice (PAC), fost candidat PAC la Primăria Cluj, fost consilier local. Cele două partide au fuzionat apoi, in 1997, prin absorbție cu PNL, conform Dicționarului Partidelor Politice din România, ed. Meronia.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a explicat la o emisiune tv, de ce a decis ca jurnalistul clujean Rareş Bogdan să fie pe primul loc pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare, scris mondenitati.ro:

„Rareş Bogdan e absolvent de Ştiinţe Politice. Nu e pentru prima oară în PNL, a mai fost membru, a fost preşedinte al organizaţiei de tineret a Partidului Alianţei Civice, care a fuzionat cu PNL. Ulterior a urmat o carieră jurnalistică, nu a continuat activitatea în PNL, dar în cariera de jurnalist a manifestat o atitudine constantă de opoziţie faţă de orice comportament abuziv al puterii. Să ne aducem aminte numai de 10 august, pe anumite posturi de televiziune vedeai doar minciuni. A fost un moderator de emisiuni angajat, care a apărat valori fundamentale, libertate, drepturi individuale, a demascat abuzuri comise de PSD-ALDE. Ieri a redevenit membru al PNL. A intrat într-o bătălie împotriva actualei puteri”, a spus Ludovic Orban la Digi24 citat de mondenitati.ro

Rareș Bogdan, cum se vede, semăna izbitor cu celebrul solist al trupei Queen, Freddie Mercury. Credem că și Rami Malek, actor premiat cu Globul de Aur și Oscar, care a jucat rolul lui Freddie în filmul Bohemian Rapsody, ar fi invidios pe asemănare…

Rareș Bogdan în PAC, in anul 1997:

Text și foto Tiberiu Fărcaș

colaborator Clujulpolitic.ro

2 thoughts on “Rareș Bogdan sau Freddie Mercury de Cluj? Vezi unica poză cu acesta membru PNL din 1997!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *