„Choose Your Future” – filmul campaniei pentru europarlamentare, lansat: „Alege Europa în care vrei ca eu să cresc” – VIDEO

Politica externa

Parlamentul European a lansat filmul campaniei pentru alegerile europarlamentare, Choose Your Future, o producţie de 3 minute cu personaje reale, realizat în cinci spitale din Grecia, Danemarca, Cehia şi Ungaria.

Filmul „Choose Your Future” (Alege-ţi viitorul, n.r.) este piesa centrală a campaniei pentru alegerile europarlamentare din luna mai.

Este regizat de francezul Frédéric Planchon. În cele trei minute, el a documentat momente intense ale venirii pe lume a mai multor copii europeni.

„Choose Your Future” este un impuls privind participarea la vot şi exprimă faptul că europenii vor trăi apoi în consecinţă, inclusiv copii care se nasc acum.

European Broadcast Partners Balgium, care l-a realizat pentru Parlamentul European, şi agenţia daneză & Co./ NoA au dezvoltat conceptul.

Filmul este narat de o daneză în vârstă de 11 ani. „Din secunda în care venim pe această lume, suntem împreună. (…) Fiecare dintre noi poate lăsa o amprentă, dar împreună putem face diferenţa cu adevărat. Alege Europa în care vrei ca eu să cresc”, spune ea.

Toate femeile care apar în film au născut în perioada februarie – martie 2019. Unii dintre cei care apar alături de ele (rude) au fost aleşi pentru a reflecta diversitatea familiilor europene.

Toate scenele de naştere sunt reale, însă cele de dinainte şi după au fost aranjate sau reacreate pentru a completa linia narativă.

În total, 15 viitori părinţi au fost filmaţi în Grecia (4 femei care nu sunt actriţe), Danemarca (6 femei şi rude, patru naşteri), Cehia (cinci femei actriţe însărcinate) şi Ungaria (4 femei care nu sunt actriţe).

Videoclipul a fost filmat timp de 12 zile în cinci spitale din cele patru ţări.

De la început, realizatorii au avut ideea de a filma în cel puţin trei ţări din Europa, acoperind zona de nord, centru şi sud. Au fost alese spitalele care s-au arătat cele mai dornice să participe la proiect. Au fost contactate 20 de spitale din 13 ţări europene.

Începând cu 6 mai şi până pe 23 şi 26 mai, în funcţie de ziua în care vor avea loc alegerile în Europa, clipul va fi difuzat la TV şi în săli de cinema, şi va fi adaptat pentru radio

El va fi prezentat, înaintea proiecţiilor de filme, în reţeaua Europa Cinemas, care cuprinde aproximativ 1.200 de săli în Uniunea Europeană.

„Choose Your Future” va fi subtitrat în toate limbile oficiale ale UE şi anumite dialecte, dar şi în arabă, chineză, rusă, hindi şi turcă.

Vor exista şi versiuni mai scurte: un spot TV de 30 de secunde, dublat în 32 de limbi, unul pentru cinema, de 35 de secunde, dublat de asemenea, şi unul pentru radio, de 20 de secunde, produs în 21 de limbi.

Alegerile europarlamentare vor avea loc în statele membre ale Uniunii Europene în perioada 23 – 26 mai. 

Campania va începe pe 26 aprilie. Pe 15 mai, candidaţii principali vor participa la o dezbatere la Bruxelles, iar alegerile vor începe pe 23 mai, în Olanda, şi vor fi încheiate în Italia, unde, pe 26 mai, urnele vor fi închise la ora locală 22.00. 

În România, sunt programate pentru 26 mai. 

Data de 2 iulie va fi prima zi a noului Parlament European.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *