Iohannis, despre prezidențiabilul Dragnea: „Atâta ne mai lipsește, ca un infractor condamnat pentru fraude la referendum să fie candidat la Președinție”

Politica nationala

Președintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat despre posibilitatea ca liderul PSD, Liviu Dragnea, să candideze la alegerile prezidențiale, că „atâta ne mai lipsește, ca un infractor condamnat pentru fraude la referendum să fie candidat la Președinție”.

Legat de decizia pe care Înalta Curte ar urma să o pronunțe luni în cazul lui Liviu Dragnea, condamnat în prima instanță la trei ani și jumătate de închisoare, Klaus Iohannis a spus că are încredere că justiția își va arăta independența și într-o speță de „mare profil politic”.

Întrebat ce crede că va anunța Liviu Dragnea, duminică seară, legat de candidatura la prezidențiale, Iohannis a răspuns: „Nu cred că se va anunța mare brânză, decât că au pierdut alegerile”.

De asemenea, întrebat despre posibilitarea ca liderul PSD, Liviu Dragnea, să candideze la alegerile prezidențiale, Iohannis a răspuns: „Atâta ne mai lipsește, ca un infractor condamnat pentru fraude la referendum să fie candidat la Președinție”.

Legat de decizia pe care Înalta Curte de Casație și Justiție ar urma să o pronunțe luni în cazul lui Liviu Dragnea, Klaus Iohannis a spus că are încredere că justiția își va arăta independența și într-o speță de „mare profil politic”.

„Cred că justiția în România este independentă și își face treaba indiferent de ce se votează sau nu se votează. Am toată încrederea că se va vedea, în definitiv, independența justiției noastre și într-o speță de mare profil politic”, a declarat Klaus Iohannis.

Liderul PSD așteaptă, după alegerile europarlamentare de duminică, o decizie definitivă în dosarul angajărilor fictive în condițiile în care Înalta Curte de Casație și Justiție a rămas în pronunțare pentru 27 mai.

Liviu Dragnea a declarat marți că PSD va anunța candidatul partidului pentru prezidențiale chiar duminică, în seara alegerilor europarlamentare.
Întrebat la Adevarul dacă s-a hotârât să candideze la președinție, Liviu Dragnea a spus: ”După alegeri. Chiar duminică seară o să anunţăm. (…) Dacă mă întreba acum un an cineva, spuneam că nu. Starea indusă în naţiune de către Iohannis îmi creează convingerea că bătălia pentru funcţia prezidenţială e foarte importantă. Eu nu sunt Cassandra. Încă 5 ani de zile, de tot ce s-a făcut bun se va alege praful. Trebuie făcute toate eforturile ca Iohannis să plece de la Cotroceni. Această funcţie devine importantă. PSD se va pronunţa duminică seara”.

Miercuri, Liviu Dragnea a susținut că anunțul său privind alegerile prezidențiale a fost interpretat, că a văzut foarte multe „comentarii proaste” și că optează în continuare pentru un candidat comun PSD-ALDE. El le-a mai spus jurnaliștilor să nu se aștepte ca anunțul pe care îl va face duminică seară pe această temă să fie „spectaculos”.

Foto: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *