PLUS își va desemna prezidențiabilul prin vot eletronic, dar nu exclude o alianță cu USR pentru Cotroceni!

Politica nationala

Dacian Cioloş a anunţat, sâmbătă, la finalul Consiliului Naţional al PLUS, că a fost decis ca prezidenţiabilul partidului să fie ales prin vot electronic de către toţi membrii formaţiunii, scrie MEDIAFAX.

Dacian Cioloş a anunțat că prezidenţiabilul PLUS va fi ales prin vot electronic, în perioada 22-27 iulie și că, ulterior, vor fi negocieri cu USR pentru a decide candidatul Alianţei la prezidenţiale.

„Legat de organizarea PLUS, suntem în plin proces de organizare a partidului în teritoriu. Săptămâna aceasta se încheie prima etapă a constituirii organizaţiilor locale ale partidului. Obiectivul nostru e să finalizăm acest proces până la începutul lunii august. În felul acesta vom pregăti Convenţia Naţională a PLUS care va avea loc la începutul lunii decembrie. Acum finalizăm acest proces, încât să ne pregătim pentru alegerile locale şi parlamentare de anul viitor. Legat de alianţa cu USR eu sunt convins că vom încheia negocierile în cel mai scurt timp. Nu negociem posturi, aşa cum lasă unii să se înţeleagă, nu există un blocaj, ci căutăm cele mai bune soluţii pentru ca alianţa să constituie o alternativă politică. Atât PLUS, cât şi USR sunt membri ai familiei politice Reînnoim Europa. Vă promit că vom reînnoi şi România„, a afirmat Dacian Cioloş, într-o conferinţă de presă susţinută sâmbătă la finalul şedinţei Consiliului Naţional al PLUS, potrivit Mediafax.

El a adăugat că tot prin vot electronic toţi membrii PLUS vor alege şi candidatul formaţiunii la funcţia de primar general al Capitalei.

„Am declanşat procedura de selecţie a candidatului partidului pentru preşedinţia României şi a candidatul la Primăria Generală. Noi am decis să alegem prin vot direct al tuturor membrilor. De aceea va dura două săptămâni. Cei care doresc să candideze se pot înscrie în perioada următoare. De pe 22 şi până pe 27 iulie vom avea vot deschis, electronic, pentru candidaţii la preşedinţia României şi a celui la Primăria Generală a Capitalei”, a explicat Cioloş.

Liderul PLUS a reamintit că va fi un tandem al Alianţei preşedinte-premier, la alegerile prezidenţiale.

USR a decis să aleagă prin Congres, noi am decis s-o facem prin votul tuturor membrilor, apoi vom decide care candidat va fi susţinut la poziţia de preşedinte al României şi care va fi susţinut pentru funcţia de premier. Am decis să mergem în tandem, pentru că obiectivul nostru este să câştigăm şi să schimbăm România. Adversarul nostru politic e guvernarea PSD-ALDE. Ca fost premier al României îmi dau seama catastrofa pe care se îndreaptă România cu această guvernare. Noi vom pregăti un program politic ca să putem spune ce avem de făcut când vom ajunge la guvernare„, a completat Dacian Cioloş.

Întrebat ce ar prefera, premier sau preşedinte, liderul PLUS a spus că este pregătit pentru ambele funcţii, dacă va nevoie.

„Eu sunt pregătit să asum ambele funcţii, dacă va fi nevoie. Îmi voi depune şi eu candidatura în acest proces şi vom vedea care va fi decizia partidului şi apoi care va fi decizia în Alianţă. Depun candidatura pentru preşedinţie şi în cadrul Alianţei vom decide care candidat va fi susţinut pentru poziţia de preşedinte şi care pentru cea de premier”, a conchis Dacian Cioloş.

Consiliul Naţional al PLUS a avut loc sâmbătă, simultan cu Congresul USR în care partidul condus de Dan Barna îşi alege prezidenţiabilul. La ora transmiterii ştirii, Congresul USR este în desfăşurare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *