Iohannis: „PSD ne-a ţinut ca şi cum am fi avut o piatră de moară legată de gât, dar avem acum speranţă să schimbăm lucrurile”

Politica nationala

Klaus Iohannis a afirmat, joi, la un miting electoral, că „abia acum începem să scăpăm de comunism” după ce PSD „ne-a ţinut ca şi cum am fi avut o piatră de moară legată de gât în ultimii 30 de ani, dar avem acum speranţă să schimbăm lucrurile”, citează AGERPRES.

„Anul acesta se împlinesc 30 de ani de la Revoluţia din decembrie ’89. La 30 de ani ne plângem în continuare morţii, dar îi glorificăm pe eroii noştri şi ne întrebăm în aceşti 30 de ani: am fost noi vrednici? Am făcut ce am promis atunci? Am construit noi o Românie liberă, democratică, care permite românilor să se simtă bine la ei acasă? Am construit noi o Românie care ne-a adus tuturor prosperitate, locuri de muncă, mulţumire, o viaţă sigură? Poate pentru unii da, dar sigur pentru mulţi încă nu. Încă nu am ajuns acolo, dar înainte să ne facem planuri despre cum vom schimba noi lucrurile în bine trebuie să vedem de ce am ajuns în 30 de ani numai până aici. De ce nu am ajuns mai departe? Dacă ne uităm în urmă în această perioadă de tranziţie, în aceşti 30 de ani de tranziţie, vedem că abia acum începem să scăpăm de comunism şi vedem că de fapt ce ne-a ţinut în urmă, ce ne-a ţinut ca şi cum am fi avut o piatră de moară legată de gât este PSD. PSD este cauza principală pentru care România nu s-a dezvoltat mai mult, nu s-a dezvoltat mai bine, dar avem acum speranţă să schimbăm lucrurile”, a declarat Iohannis, la Târgoviște.

Șeful statului a mai spus că schimbarea trebuie să fie una profundă şi să ducă la sfârşitul perioadei de tranziţie.

„Nu putem noi, românii, să rămânem ancoraţi într-o veşnică tranziţie, trebuie să începem să păşim pe calea ce-a dreaptă, or asta se poate numai dacă îndepărtăm PSD de la putere pentru o perioadă lungă de timp. Altfel, schimbarea nu se va produce. Amintiţi-vă că noi am mai crezut în anumite etape că am scăpat de tot de comunişti, am crezut în unele etape că am scăpat şi de PSD, dar PSD, mereu şi mereu, s-a întors cu alte feţe, cu alte nume, dar cu aceleaşi metehne. Dacă vrem să terminăm în România tranziţia şi să transformăm România într-o ţară modernă şi europeană, trebuie să îndepărtăm PSD de la putere pentru o perioadă suficient de lungă şi în acest timp trebuie să guverneze PNL, fiindcă este o forţă enormă. Am dovedit-o”, a spus Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *